Citroen muffins met courgette

Say what?! Courgette in de muffins? Ja echt: en het mooie is dat je de courgette niet proeft, maar het de muffins wel super zacht en smeuïg maakt. Ik gaf de muffins aan mijn zusjes, die niet wisten wat ik allemaal had gebruikt. Nadat ze duidelijk lieten weten hoe lekker ze waren, heb ik ze verteld dat er courgette in zat. En dat konden ze niet geloven.. Dus je kan via deze wijze stiekem groenten slijten bij mensen die dat normaal vermijden. (I can’t be friends with those people, maar dat terzijde..)

courgette citroen muffins

Ingrediënten: 

  • 200 gr glutenvrij meel (haver/amandel/bakmix)
  • 1 kleine courgette
  • 2 eieren
  • 100 gr kristalsuiker
  • 1 el bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 1 citroen
  • 100 gr poedersuiker
  • 2 el (amandel)melk

Bereidingswijze:

Rasp de courgette fijn en leg het in een schone thee doek zodat het vocht eruit gaat.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix in een kom de eieren en kristalsuiker tot een luchtige massa. Voeg hier rasp van de citroen aan toe. Gooi de citroen niet weg, want het sap heb je nodig voor het glazuur.

Mix in een andere kom het meel, de bakpoeder en het zout. Voeg dit bij het ei-mengsel en mix het door. Voeg de courgette toe en roer dit goed door.

Verdeel het mengsel over 12 muffinvormpjes en zet het 30 minuten in de oven.

Zodra het uit de oven komt, moet het even afkoelen voordat de glazuur eroverheen kan.

Voor het glazuur heb je het sap van een halve citroen nodig, 2 el melk en de poedersuiker. Mix dit in een kommetje en verdeeld het over de muffins.

Veel plezier met het voor de gek houden van je gasten 😉

Enjoy!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s