Een maand na de suikerdetox

Vorige maand schrapte ik bijna alle suikers uit mijn dieet, ik deed een suiker detox voor tien dagen om mij te realiseren hoe vaak ik suiker cravings heb. Ik koos ervoor alle suikers te mijden omdat ik zo een rechte lijn kon trekken. Geen suikers voor tien dagen. Punt. Maar als je zoiets doet kom je erachter dat echt suikervrij eten onmogelijk is. Want alleen een deel groenten, eieren en vlees zijn echt suikervrij.

Ik heb twee weken geleden een blog geschreven over Goede en Slechte Suikers. Het helpt misschien als je die eerst leest, zodat je weet waar suikers allemaal inzitten en je je realiseert hoe lastig het is om 100% suikervrij te leven.

IMG_0647.JPG
omeletten for days

Ik maak tegenwoordig onderscheid in sugar cravings en carb cravings. Suikers zijn koolhydraten, dus als je sugar cravings hebt, heb je automatisch ook koolhydraat cravings. Maar dat even terzijde. Ik heb het met suiker cravings over de behoefte aan geraffineerde suikers, in taart, koek, chocolade, toetjes, gebak etc.

Hoe heftig zijn mijn suiker cravings een maand na mijn suiker detox?

Minder. Minder dan een half jaar geleden. Maar als je mij goed kent, weet je dat ik een enorme zoetekauw ben en dat ‘minder dan een half jaar geleden’ niet perse weinig is. Maar het is een begin.

Bepaalde producten eet of drink ik nog zelden en dat is echt het resultaat van de suiker detox. Zo doe ik geen suiker meer in mijn thee, terwijl ik er voorheen twee suikerklontjes indeed. Ik drink ook regelmatig koffie zonder suiker, sterker nog suiker in koffie is eigenlijk best vies. Waar ik voorheen drie glazen appelsap en een glas Chocomel dronk, drink ik nu alleen nog maar water. En op een grote reep Johnny Doodle na, heb ik de afgelopen maand bijna geen chocolade gegeten. En dat is een hele overwinning! Op zo een dag kreeg ik wel 150 gram suikers binnen. Wow! 600 kcal alleen maar aan suiker, dat zijn 600 kcal die ik nu niet binnen krijg!

IMG_0793
After Eight Brownie

Maar ik ben niet helemaal braaf hoor. Want zoals ik laatst al toegaf ben ik verslaafd aan patisserie. Ik vind het erg leuk om taart, cake en koekjes te bakken en allerlei variaties uit te proberen. Ik maak het gebak helemaal zelf en deel het graag met de mensen om mij heen. Maar als het in mijn koelkast ligt, ben ik vaak degene die de meeste stukjes eet. Zo heb ik de afgelopen maand twee cheesecakes, twee maal koekjes, boterkoek, after eight brownie en bananenbrood met Schuddebuikjes gebakken. En alles opgegeten. En op Foodexplorer.nl geplaatst! Ik durf alleen niet echt uit te rekenen hoeveel gram suiker ik hier allemaal mee heb verorberd.

Uiteindelijk ben ik erg tevreden, want ik heb enkele slechte gewoontes afgeleerd en vertrouw erop dat deze niet snel weer opgepakt zullen worden. Maar patisserie blijft een grote hobby van mij, waar ik beter in wil worden. Dat betekent dat ik nog heel veel taartjes en toetjes moet creëren. Zolang ik al deze lekkernijen met mijn familie deel, valt het misschien allemaal wel mee.

Wil je meer lezen over mijn tegenstrijdige hobbies (patisserie en fitness)? Lees dan dit artikel.

 

IMG_0863

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s