5 tips om te beginnen met krachttraining

Voordat ik begon met krachttraining vond ik het heel intimiderend. Het merendeel van de personen in het krachthok is een man. Ik dacht dat ze me uit zouden lachen of dat ze mij een slappeling zouden vinden omdat ik mini gewichtjes gebruik. Maar dat is helemaal niet waar! Het is super stoer als een vrouw tussen de mannen in haar schouders gaat trainen! En wat mij de laatste paar keer in de sportschool opviel: er stonden meer vrouwen dan mannen met gewichten te trainen. Yea!

Schermafbeelding 2016-07-05 om 11.02.00

Als krachttraining nieuw voor je is, kan het best spannend zijn, ook al staan er alleen maar vrouwen te trainen. Daarom heb ik een vijftal tips voor je waarmee je zeker weten hard aan het werk kunt.

 1. Wees zelfverzekerd
  Je bent een bad ass! Het is super goed van je dat je deze weg kiest en als een echte powerwoman ga je voor goud.
 2. Trek een sport outfit aan waar je je prettig, leuk en comfortabel in voelt
  Deze tip is nauw verwant aan tip 1, want met een leuke en comfortabele outfit voel je je zelfverzekerd én kan je super goed trainen. Zorg dus dat je broek niet afzakt als je squats doet en dat de mouwen van je shirt niet te strak zitten. En schaf een armband aan waar je jouw telefoon of iPod in kan doen, zo hoef je niet met je muziek te kloten.
 3. Bedenk van te voren welke groep spieren je gaat trainen en focus je daar op
  Of het nou benen, buik, rug of schouders zijn, focus je puur op spiergroep die jij wilt trainen. Zo blijf je gefocust tijdens je workout en is het te allen tijde duidelijk voor jou waar je aan moet werken.
 4. Ga de eerste paar keer met iemand mee (man of vrouw) die vaker krachttraining doet
  Als je nog nooit eerder je armen hebt getraind is het verstanding om met iemand mee te gaan die je precies kan uitleggen welke oefeningen het effectiefst zijn. Dit helpt op de lange termijn mee aan je zelfverzekerdheid, want je weet precies wat je moet doen en hoe je deze oefeningen moet uitvoeren.
 5. Muziek! Als de lekkerste tunes in je oren knallen, heb jij ook zin om keihard te werken Als je een lekker nummer met een goede bas hoort, ga je gegarandeerd harder trainen. Plotseling kan je 2,5 kilo meer dragen 😉

 

Nu heb je alleen nog een dosis motivatie nodig. Alsjeblieft!Schermafbeelding 2016-07-05 om 11.03.06

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s