Semi gezonde cheesecake

Je mag mij ’s nachts wakker maken voor taart. Cheesecake met name. Ook al moet ik om 5 uur op, je mag me om 3 uur wakker schudden als je een stukje cheesecake voor mij hebt. Maar omdat elk pondje door het mondje gaat heb ik deze cheesecake wat gezonder gemaakt. Nog steeds hartstikke lekker, maar iets meer verantwoord. Zo kan je dubbel genieten.

IMG_0605

Ingrediënten:

  • 100 gr halvarine
  • 10 vezelrijke crackers van Wasa
  • 3 pakjes mon chou op kamer temperatuur
  • 150 ml volle yoghurt
  • 150 ml volle kwark
  • 200 ml gecondenseerde melk
  • 2 el citroensap

Bereidingswijze:

Bedek de onderste laag van een springvorm met bakpapier.

Smelt de boter in de magnetron. Mix ondertussen de Wasa cracker in een keukenmachine of blender tot kruimels. Voeg hier de boter aan toe en mix het opnieuw. Leg deze mix op de bodem van de springvorm en druk aan met de achterkant van een lepel. Zet het een uur in de koelkast om hard te laten worden.

Sla met een handmixer de mon chou zacht. Voeg hier beetje bij beetje de yoghurt en de kwark aan toe tot het een egale massa wordt. Voeg ook de gecondenseerde melk en het citroensap toe en mix het geheel opnieuw.

Schenk deze mix bovenop de crackerbodem en verdeel het goed. Zet de cheesecake vervolgens vier uur in de koelkast om op te stijven.

Enjoy!

IMG_0608

Advertenties

Een gedachte over “Semi gezonde cheesecake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s