Must go: food festivals

Helemaal hip & happening: food events. Ik ben fan. Afgelopen maand ben ik naar Amsterdam Kookt, de Rollende Keukens en Butchers Heaven geweest. Bij alledrie de festivals heb ik me vol gegeten en genoten van de heerlijke sfeer. Food lovers zijn het perfecte gezelschap omdat je allemaal dezelfde passie hebt: ETEN! Aankomende zomer hebben we heel wat festivals in het verschiet, de één nog leuker dan de ander. Speciaal voor jullie heb ik de leukste festivals van aankomende maanden op een rijtje gezet.

IMG_0839Wat super leuk is aan food festivals is het brede aanbod en de kleine porties. Zo kun je allerlei nieuwe dingen proberen voor een kleine prijs. Denk bijvoorbeeld aan Turkse loempia’s, insecten,  of chocolate cake met bacon. Dit zijn, zeker de laatste twee, niet echt gerechten die je direct in een restaurant zou bestellen. Maar bij een evenement, waar je een mini portie krijgt voor een paar euro, probeer je ze met liefde. Met groot succes! De chocolade cake dan, de insecten niet zo..

CHEESECAKE FESTIVAL
9 juli – Rotterdam

Op het Deliplein worden allerlei soorten cheesecakes aangeboden en als je de cheesecake lekker vindt moet je juichen. Het leuke van dit festival is dat je zelf een cheesecake kan meenemen die mensen ook kunnen uitproberen. Klikt goed toch?

TREK FOOD TRUCK FESTIVAL
14 tot en met 17 juli – Amsterdam

Dit food truck festival duikt de laatste tijd op allerlei plaatsen op en dit weekend zetten de trucks kamp op in het Amstelpark. Gepaard met theatervoorstellingen en live bands worden tientallen soorten eten aangeboden. Als het zonnetje dit weekend schijnt, is dit the place to be. (7 t/m 10 juli ook in Den Bosch en het tweede weekend van september ook in Den Haag.)

NUTELLA FESTIVAL
16 juli – Amsterdam

Ja, echt! Op 16 juli is er bij het Stadspodium in Westpoort de hele dag een festival dat in het teken staat van ons lievelingsbeleg! Tijdens dit evenement kun je genieten van DJ’s, bands, een zweefmolen en een heleboel Nutella, chocolade en hazelnoten, maar er wordt ook ander eten aangeboden (niet dat dat nodig is). Kaartjes kan je hier kopen.

DE PARADE
22 juli tot en met 7 augustus – Utrecht

In het Moreelsepark in Utrecht wordt ruim twee weken lang van alles aangeboden. Van sportdialogen tot poffertjes. Van Fresku tot oesters en van Ed van der Elksen tot en met burgers. Allerlei voorstellingen met een brede keuze in ETEN! Uiteindelijk draait alles om eten natuurlijk. Kijk hier even voor de prijzen, als je voor 16u komt mag je gratis naar binnen.

IMG_0182AMSTERDAM KOOKT
4 tot en met 8 augustus – Amsterdam

Ons favoriete plekje van Amsterdam Noord, de NDSM werf wordt ook dit jaar omgetoverd tot een waar voedselparadijs. Van foodtrucks tot pop-up restaurants, aan eten geen gebrek. Daarnaast spelen er weer een lading leuke bands, toegang is gratis en als je vanaf Centraal komt kan je genieten van het heerlijke pontje.

PIZZA FESTIVAL
6 augustus

We krijgen het dit weekend nog druk. Ik luid bij dezen het eerste weekend van augustus uit tot vreet/cheat weekend! Burgers, Amsterdam Kookt en een pizza festival! Er wordt niet alleen pizza aangeboden, ook tal van bands, DJ’s en wijn. Wat wil een mens nog meer? Oh ja hopelijk niet dik worden na dit weekend. Locatie? Die is nog niet bekend, dus houdt de Facebook in de gaten.

BURGER FESTIVAL
7 augustus

Eerst het Nutella festival en drie weken later een waar burger festival. Stadspodium doet wel erg zijn best om ons te verwennen met guilty pleasures. Ik hoop wel dat er allerlei mini burgers aangeboden worden, zodat ik er minimaal vijf kan proberen. Jij dan? Naast burgers worden er allerlei barbecue gerechten aangeboden. Tickets kan je hier kopen en zijn maar 7,5 euro!

ROLLEND ALMERE
12 tot en met 14 augustus – Almere

Op het grote plein, Esplanade, voor de Utopolis bioscoop wordt een food truck festival georganiseerd. Almere wil meedoen met de grote jongens en daar hoort uiteraard een food festival bij. Churros, Tapas, Sate en gehaktballen, alles wordt aangeboden. Aan heerlijk eten geen gebrek dus. Zie ik jou halverwege augustus in Almere?

 

rollende keukens
Fooooood!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s