HIIT op de loopband

Wil je na je workout in de sportschool nog even knallen? Alles op alles zetten en tot het gaatje gaan? Dan raad ik je aan deze HIIT workout van 15 minuten te doen op de loopband. Maar wees gewaarschuwd: je gaat ontzettend zweten en zult daarna flinke spierpijn krijgen in je kuiten. Dit is voor echte bikkels die niet vies zijn van doorweekte tops en kontzweet. Lees hier meer over HIIT op de loopband.

IMG_0883
maximaal gaan!

Een High Intensity Interval Training is een intensieve manier van cardio en is zeer goed voor het verbranden van vet. Door de zware en snelle training, met veel afwisseling in intensiteit schiet je hartslag omhoog, waardoor er ontzettend veel zuurstof door je lichaam vervoert moet worden. Dit proces zorgt voor verzuring en de verbranding van vet dat tot 24 uur kan aanhouden. Perfect toch? Een kwartier zweten en vervolgens een dag lang vet verbranden. Mits je jouw hartslag tot 80 tot 90% weet te verhogen. Dat is gemiddeld (220 * 0.8 en 0.9 =) 176 tot 198 per minuut.*

Ik ga je nu uitleggen hoe je dat in de sportschool kan doen (beetje gejat van Kayla Itsines, stt).

Stap op de loopband en loop eerst een minuutje in. Gooi daarna het tempo omhoog tot 80% van je max, bijvoorbeeld 13 kmpu.

Ren 30 seconden voluit en stap daarna voorzichtig op de zijkant van de machine. Hier mag je 30 seconden staan. Herhaal dit 6 keer, dus zeven minuten lang.

Zet vervolgens de loopband 1 a 2 kmpu hoger. Je gaat nu 5 minuten (5 keer 30 seconden) maximaal rennen, om je hartslag nog hoger te krijgen. Dus 30 seconden sprinten en 30 seconden stil staan. Wees gefocust met het afstappen, want je wil niet vallen.

Zet hierna de loopband weer terug de 80% en herhaal de sessies van 30 seconden 3 minuten lang.

Loop hierna nog 3 minuten uit om op adem te komen. En vergeet niet te rekken en strekken naderhand, anders krijg je krampen later op de dag.

Zweet ze!

* Disclaimer: dit is voor gezonde, jonge mensen. Het is aan te raden eerst een conditietraining te doen bij een sportdokter.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s