Mijn doelen voor 2016

Ja ja, 2016 is allang begonnen. Dat betekent niet dat ik nog een rijtje doelen voor de rest van het jaar met jullie wil delen. Op het moment dat ik het deel met de wereld, worden de doelen echt en heb ik het gevoel dat ik ze écht moet nakomen. Voor het geval ik iemand tegenkom in de stad in januari en mij aanspreekt: “yo, kan je al gitaarspelen?”

Ik deel ze natuurlijk niet alleen voor mijzelf, ik wil ook heel graag anderen inspireren om dromen op te schrijven. Op het moment dat je ze voor jezelf opschrijft kun je van je dromen doelen maken. Het is ontzettend goed en effectief om dromen om te zetten tot doelen die concreet en daarom haalbaar zijn.

Ken je de 101 goals in 1001 days challenge? De bedoeling van deze uitdaging is om 101 doelen te bedenken en uit te schrijven en deze in een kleine drie jaar uit te voeren. Zo kan je goed bewust worden van de dingen die jij wil realiseren en een concrete deadline stellen. Zo worden je dromen doelen. En doelen zijn er om te realiseren. Vinden jullie het leuk als ik ook deze doelen deel?

IMG_0870Mijn doelen gerelateerd aan eten en voeding:

 • Een week lang alleen maar water en thee drinken
 • Helemaal verse Soto soep maken
 • Een eetdagboek bijhouden om te ontdekken van welke voedselgroepen ik huiduitslag krijg
 • Pavlova leren maken
 • Baklava leren maken
 • 15 gerechten uit mijn Patisserie boek maken
 • Een eigen keuken hebben
 • Koffie leren drinken zonder suiker
 • Eggs Benedict leren maken /  dit doel heb ik vanmiddag volbracht!

IMG_0965
Eggs Benedict op geroosterd brood met avocado
Doelen rondom sporten:

 • Weer 10 kilometer aan één stuk rennen
 • Meedoen aan de 8 km van de Amsterdam Marathon
 • Pull ups kunnen
 • Mijn sixpack weer tevoorschijn toveren (gaat niet lukken als ik zoveel taartjes blijf maken)
 • Een prettige balans vinden tussen hardlopen en krachttraining en deze tot en met december volhouden
 • Van Lelystad naar Amsterdam fietsen (of andersom)
 • Skeelers kopen en deze regelmatig gebruiken
 • Eén keer in de maand gaan zwemmen
 • Yoga leren

Andere doelen:

 • Een leuk huisje vinden in Amsterdam (iemand tips?)
 • Mijn pre-master Business Administration ruim voldoende afsluiten
 • De bezoekers op Foodexplorer.nl meer dan verdubbelen (spread the word!)
 • Mijn cursus Gewichtsconsulente afronden
 • Een week(end) naar London of Barcelona of New York
 • Een week lang niet klagen
 • Een week lang niet roddelen
 • Elke maand een kort verhaal schrijven
 • Een nieuwe vriendschap opbouwen
 • Elke maand een boek lezen (1/7)
 • Een afspraak met de tandarts maken (hahaha uitstellehh!)

ff0ecde889ea95b0dc80eff2e5d792a1

 • Oh ja, Suits afkijken

 

Wat zijn jouw dromen? Noteer jij ze wel eens?

Advertenties

4 gedachten over “Mijn doelen voor 2016

 1. Wat leuk om te lezen, je hebt nog heel wat leuke goals te halen =)
  Mijn doelen laat ik regelmatig doorschemeren in mijn blog (bucketlist, dromen/doelen blogs), dan wordt het inderdaad ook wat ‘echter’!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s