Hamburgers met aioli en avocado

Hulde aan de Ferg Burger!

In Queenstown, Nieuw Zeeland, staan ze ervoor in de rij. Zeker 20 minuten moet je wachten op een van deze tongstrelende hamburgers die je voor geen mogelijkheid helemaal op krijgt. Zo groot, maar zo lekker dat je hem ongegeneerd naar binnen werkt terwijl de aioli langs je kin naar beneden loopt. Vandaag heb ik gepoogd de Southern Swine na te maken. Best gelukt denk ik zo:

 

Ingrediënten (voor vier personen):

Voor de burger:

  • 4 volkoren broodjes
  • 1 rode uit
  • 1 tomaat
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 1 avocado
  • 2 el ketchup
  • 4 Amerikaanse hamburgers
  • zout en peper

Voor de aioli:

  • 2 el Zaanse mayonaise
  • 2 el kwark
  • 1 el knoflookpoeder
  • 10 gr platte peterselie
  • 1 tl citroensap
  • zout en peper

Bereidingswijze:

Snijd de peterselie helemaal klein en doe dit in een schaaltje met de mayonaise, kwark, een mespunt peper en knoflookpoeder. Mix het door en proef of de smaak ‘okee’ is.

Frisser? Voeg citroensap toe. Zouter? Voeg zout toe. Als je het romiger wilt kan er ook meer mayonaise bij. Zet de saus opzij.

Bak het ontbijtspek knapperig.

Snijd de uien in ringen, de tomaten in plakjes en de avocado in repen. Leg dit apart.

Snijd de bolletjes open en rooster ze even in de pan, zodat de binnenkant crunchy wordt.

Bak de hamburgers in tien minuten gaar. En bestrooi deze met zout en peper.

Daarna is het tijd om te stapelen: broodje, aioli, rode ui, tomaat, vlees, spek, avocado, ketchup en de bovenkant van het broodje.

Smullen maar! Enjoy!

IMG_0766

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s