After Eight brownie

After Eight, you either love it or you don’t. Nou, ik love het zwaar en heb speciaal voor iedereen die deze liefde deelt een brownie variant gecreëerd. Het recept is heerlijk zoet en fris tegelijk, waardoor je er van kan blijven snoepen. Perfect voor bij de thee en heerlijk na het avondeten.

IMG_0793

Voor dit recept heb je pepermunt smaakstof nodig dat ik online heb besteld bij de Leukste Taartenshop, de link voor het product vind je hier. Als je dan toch bezig bent, kun je nog meer lekkere bakproducten bestellen, zoals chocolade chunks 😉

Ingrediënten (voor 8 stukjes brownie):

  • 100 gr zeer pure chocolade
  • 100 gr plantaardige boter
  • 75 gr roomboter (op kamer temperatuur)
  • 3 eieren
  • 80 gr (glutenvrij) bloem
  • 30 gr kristalsuiker
  • 50 gr poedersuiker
  • 1 druppel pepermuntsmaakstof
  • 1 mespunt zout
  • 1 el warm water

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met wat boter of olie.

Smelt de chocolade au bain marie. Zodra de chocolade helemaal vloeibaar is mag de plantaardige boter toegevoegd worden.

Mix met een mixer ondertussen de eieren en de kristalsuiker totdat de massa egaal is. Voeg hier vervolgens beetje bij beetje de bloem toe. Opnieuw goed mixen totdat het beslag een lichtgele kleur heeft.

Voeg een mespunt zout toe aan de chocolade mix. Haal dit vervolgens van de warmtebron af en laat het maximaal vijf minuutjes afkoelen.

Voeg de chocolademix en de ei-bloemmix nu bij elkaar en mix het opnieuw goed door. Giet dit in de ovenschaal en zet het geheel in de oven voor 25 minuten.

IMG_0786

Doe de roomboter en een eetlepel warm water in een schaaltje en roer het even zacht. Voeg de poedersuiker beetje bij beetje toe (anders stuift het zo op) en mix dit door totdat de suiker is opgelost. Voeg vervolgens een heel klein beetje pepermuntsmaakstof toe. Proef de crème voordat je het op de brownie doet. Wees er zeker van dat het zoet genoeg is en dat de pepermuntsmaak niet te hevig is.

Laat de brownie uit de oven zeker een uur afkoelen. Hij moet nagenoeg koud zijn voordat je de pepermuntcrème erop kan doen, anders smelt deze.

Smeer de creme er met een mes op en garneer met chocoladeschaafsel.

Enjoy!

IMG_0790

Advertenties

Een gedachte over “After Eight brownie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s