Tegenstrijdige doelen

Deze post wil ik wijden aan twee van mijn doelen, die eigenlijk super tegenstrijdig zijn. Ik wil ze graag delen omdat ik daarmee de content van mijn website kan uitleggen. Want misschien dachten jullie af en toe ook al: “huh, ze wil dit, maar doet dat..?”

Doel 1: Fit zijn
De definitie van fit zijn is voor iedereen anders. De een wil meer conditie, de ander wil afvallen, de derde wil sterker zijn en de vierde wil shinen in een bikini. Voor mij betekent fit zijn het volgende: mij sterk en gezond voelen, met plezier en energie sporten en blij zijn als ik mijzelf in de spiegel bekijk. Ik wil mij dus energiek voelen en tegelijkertijd mijn vetpercentage (dus niet mijn gewicht) naar beneden krijgen.

Twee jaar geleden deed ik mee aan een Lady Challenge, waarbij zes vrouwen met verschillende posturen hun doelen gingen halen door midden van krachttraining. Mijn doel was toen ook om mijn vetpercentage naar beneden te krijgen. En dat lukte, met veel succes! Ik ging van 27% naar 17% en voelde me aan het einde van de 12 weken zo gelukkig, sterk en fit! Daar wil ik weer heen, naar die state of mind en die shape.
Meer lezen? Klik dan hier: Het einde van de Lady Challenge.

Doel 2: Een patisserie baas worden
Al heel wat jaartjes spendeer ik heel wat uurtjes in de keuken, gewapend met mixer, bakmix en dozijnen eieren. Ik maak graag cheesecake, bananabread en koekjes. Daarnaast kan ik echt uren naar 24 Kitchen kijken, met name naar Rudolfs Bakerij, Cake Boss en Jamie Oliver. Afleveringen die in het teken staan van taart zijn mijn favoriet, het water loopt mij na vijf minuten kijken al in de mond. Natuurlijk houdt iedereen wel van taart, maar ik wil deze kunst écht onder de knie krijgen.

Vorige week was ik op het food event Butchers Heaven. Wat heeft dat met patisserie te maken? Nou er was een kraampje van Dreams of Magnolia van Hidde de Brabander op het evenement. Hier kon je chocoladecake met bacon krijgen. Hemels! Het prikkelde al mijn zintuigen en zorgden ervoor dat ik de volgende dag investeerde in een boek over patisserie. Ik realiseerde me dat dit één van mijn passies is: taart & cake. Ik wil zo graag alle klassieke en hedendaagse recepten in de vingers krijgen en een pro worden op het gebied van heerlijk gebak. (Ik kocht die dag ook een stuk carrotcake en at thuis hazelnootschuimtaart, haha)

Hoe meer ik weet van patisserie, hoe beter ik op den duur de taartjes gezond kan maken en met jullie kan delen. Tot die tijd zal ik je spammen met decadente, ongezonde, maar o zo heerlijke taartjes en koekjes. You can’t blame me right?

Nu weet je waarom ik enerzijds een voorstander ben van clean eten en veel sporten en anderzijds een groot fan ben van de kunst van zoetigheid (en waarom ik moest afkicken van suiker). Ik hoop dat ik snel een gezonde balans kan vinden tussen deze twee passies, voor mij zelf maar ook voor jullie.

Iedereen houdt van lekkers toch?

 

Advertenties

Een gedachte over “Tegenstrijdige doelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s