Bananen cake met schuddebuikjes

Schuddebuikjes? Wat? Ja, ik was laatst in de Appie en zag de Schuddebuikjes in het schap staan en dacht direct: daar moet ik wat mee! Ik houd zo van speculaas en had binnen enkele seconden een aantal recepten in mijn hoofd die ik hiermee moest gaan maken. Hetgeen dat bovenaan mijn lijstje (in mijn hoofd dan) stond was bananenbrood met de goddelijke speculaas snoepjes. Nieuwsgierig? Maken dan:

IMG_0863.JPG

Ingrediënten:

  • 3 rijpe bananen
  • 5 eieren
  • 150 gr (gluten vrij) bloem
  • 1 zakje dr. Oetker bakpoeder
  • 50 gr suiker
  • snufje zout
  • snufje kaneel
  • 50 gr schuddebuikjes

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een overschaal of bakblik in met boter.

Doe de droge ingrediënten (bloem, bakpoeder, suiker, zout en kaneel) in een kom en roer het door.

Doe de eieren in een andere schaal en mix deze totdat het een egaal mengsel is.

Doe de bananen in een blender of keukenmachine en mix dit tot een creme. Voeg de eieren hier aan toe en mix het door, totdat het een homogeen mengel is.

Schenk het vochtige mengel bij het droge mengsel en mix het met een garde goed door. Zorg dat het beslag helemaal egaal en gelijk. Voeg nu de schuddebuikjes toe en meng het opnieuw.

Schenk het beslag over in de ovenschaal of bakblik en zet het voor 40 minuten in de oven. Check na 40 minuten met een sateprikker of smal mesje of de onderkant ook gaar en droog is.

Laat het een beetje afkoelen voordat je het aansnijdt, anders maak je het brood direct kapot.

Enjoy baby!

IMG_0877

Advertenties

Een gedachte over “Bananen cake met schuddebuikjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s