Suikervrije bananenkoekjes

Koekjes maken met enkel drie ingrediënten? Dat kan! En dan ook nog gezond? Ja, dat kan ook! Deze koekjes bestaan uit banaan, pindakaas en havermout. Om ze iets spannender te maken heb ik er een heel klein beetje chocolade crispies aan toegevoegd. Want, eerlijk is eerlijk, geen enkel recept is echt af zonder chocolade.

Voedingswaarde per koekje: 73 kcal

Koolhydraten: 10 gr, Eiwit: 2 gr, Vetten: 3 gr.

IMG_0746

Ingrediënten:

  • 2 kleine, rijpe bananen
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 100 gr havermout
  • eventueel 10 gram chocolade

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Zet een ovenplaat met bakpapier klaar.

Doe de bananen in de keukenmachine en mix dit tot een egale massa. Als je geen keukenmachine hebt kun je ook gewoon de banaan prakken in een kom.

FullSizeRenderVoeg de pindakaas toe en mix opnieuw.

Voeg beetje bij beetje de havermout toe en mix dit tot een stevige bakmix.

Roer met een lepel de chocolade erdoor heen, zodat het goed verdeeld wordt.

Schep de mix met twee lepels op de bakplaat met twee centimeter tussen de koekjes.

Zet dit in de oven voor 15 minuten.

Enjoy baby!

IMG_0750

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s