Shoarma ‘pizza’

Shoarma pizza eten? Glutenvrij, geen koolhydraten, geen opgeblazen gevoel en geen schuldgevoel? Ja, dat kan! Want speciaal voor alle shoarma junkies onder ons creëerde ik deze shoarma pizza’s van courgette. De mannen hebben hem getest en waren zeer content, dus trots presenteer ik jullie: de shoarma pizza. Aanvallen!!

IMG_0727

Ingrediënten (voor twee personen – zie bovenstaande foto):

  • 1 grote courgette
  • 50 ml tomatenpuree
  • 50 gr geraspte kaas
  • 200 gr shoarma
  • 50 ml knoflooksaus (optioneel, maar maakt het natuurlijk nóg lekkerder en echter)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bak de shoarma op hoog vuur bijna gaar, voor ongeveer 4 a 5 minuten.

Hol de courgette uit met een lepel. Hoe meer vruchtvlees je eruit kan halen hoe beter. (Wat je overhoudt kan je eventueel gebruiken voor courgette muffins, want weggooien is natuurlijk zonde.)

Leg de courgettes in een ovenschaal.

IMG_0720

Bedek het holle gedeelte van de courgetten met tomatenpuree en sprenkel daarover wat geraspte kaas. Doe hier vervolgens de shoarma overheen met een lepel.

Zet dit 12 minuten in de oven. Daarna gelijk serveren met de knoflooksaus.

Enjoy!

IMG_0733

Advertenties

2 gedachten over “Shoarma ‘pizza’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s