“Dat had ik niet moeten eten..”

Ken je dat gevoel nadat je iets super vets of zoets hebt gegeten dat eigenlijk niet in je dieet past? Dat rot gevoel. Soms sta ik er mee op, omdat ik die dag ervoor 10 patatjes heb gegeten of twee stroopwafels bij de koffie heb genuttigd. Ik voel me schuldig omdat ik iets lekkers heb gegeten. Hoe krom is dat? Ik voer mijn kip shoarma kapsalon (zonder friet nota bene!) in myFitnessPal en ik denk tegelijkertijd:

“Dat had ik niet moeten eten..”

IMG_0521Die taart, dat glas wijn, die fles fijn, een halve reep Tony’s Chocolonely of zijn maatje Johhny Doodle. Een patatje oorlog, of frikadel special of die Pina Colada cocktail aan de boulevard.

Op het moment zelf is het best lekker, maar al snel komen de negatieve gedachten naar boven.

“Shit, 500 calorieën..”

Stop daarmee! Gewoon stoppen!

Elke calorie die je niet gepland hebt en waarmee je over je limiet gaat is met name zonde, als je erover gaat piekeren. Het slaat dan nergens op ze te überhaupt te nemen, want het is ontzettend zonde om over je limieten te gaan en je daarna uren rot over te voelen. Een halve reep Tony’s is 500 calorieën, en die 500 calorieën zijn het genieten waard. Geniet van elke hap! Ook de dag erna:

“Die reep was zo lekker, ik ben zo blij dat ik af en toe zulke lekkernijen naar binnen kan werken”

Wat ik duidelijk probeer te maken is dat je juist keihard moet genieten van die extra calorieën. Anders slaan ze werkelijk waar helemaal nergens op!

Dus hier een foto van frozen yogurt met smarties, zin in:

IMG_0517
Het genieten waard!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s