Koolsla, een tikje gezonder

Heb jij ook wel eens bij een KFC menu een bakje koolsla gekregen waar dan meer mayo dan sla inzit? Bah! Koolsla, of ook coleslaw, is vooral in de Verenigde Staten een geliefd bijgerecht. De salade is een echte topper bij barbecues en pot lucks. Dus speciaal omdat de zomer voor de deur staat heb ik deze Amerikaanse klassieker gezonder gemaakt. Dus bij dezen: koolsla met minder mayonaise!

Tip: nog lekkerder na 1 dag in de koelkast.

IMG_0553

Ingrediënten:

  • 1 witte kool (net iets groter dan een mega grapefruit)
  • 1 ui
  • 150 gram wortelen julienne gesneden
  • 2 el Zaanse mayonaise
  • 100 ml halfvolle yoghurt
  • 3 el citroensap
  • 1 el witte wijn azijn
  • 50 gr suiker (kan je weglaten hoor)
  • 1 el zout
  • 1 tl zwarte peper

Bereidingswijze:

IMG_0547Voeg in een grote saladeschaal de mayonaise, yoghurt, citroensap, azijn, suiker en zout en peper toe. Mix dit goed door zodat er geen klontjes meer inzitten.

Snijd de ui in dunne, halve ringen. Voeg dit en de wortel toe aan de saus.

Snijd de koolsla in dunne reepjes. Dit kan je gemakkelijk doen door de kool overdwars te snijden en tegenover de harde stronk (want die willen we er niet in) vier inkepingen te maken. Net als wanneer je een ui fijn snijdt. Snijd een beetje om de stronk heen om zoveel mogelijk kool te krijgen. Voeg ook dit toe aan de saus.

Meng het geheel goed door met twee lepels en zet het vervolgens minimaal een uur in de koelkast. Het is immers rauwe groenten en ze worden zachter en lekkerder wanneer ze wat langer in de saus kunnen trekken.

Enjoy your barbecue!

IMG_0548

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s