PLOG: al het slechte eten van de VS

In de vorige artikelen van deze reeks had ik het over gezond eten op Bali, in Vietnam, Laos en Cambodja en vorige week sloot ik af met Australië. Allemaal plekken waar je makkelijk gezond kan eten en af en toe (oké, soms best heel vaak) ongezonde keuzes maakt. Veel gevarieerd eten, veel groenten, veel verse smoothies en in Azië bijna geen snoepgoed.

Maar toen kwamen wij op 26 februari aan in de Verenigde Staten van Amerika..

En toen aten wij niet meer zo gezond. Sterker nog. We aten heel slecht. Maar omdat dat ook leuk is om te delen, is hier het artikel: al het slechte eten in de VS 

IMG_3603Hier is de korte versie:

Latte macchiato bij Starbucks..

Chai latte to go bij de Starbucks..

.. Flat White please

Oh he! Een Starbucks!

Skinny latte @ Starbucks

Wifi & koffie bij de Starbucks

IMG_3622
Een bezoekje aan de allereerste Starbucks in Seattle

Uiteraard hebben we veel meer lekkere dingen gegeten en gedronken dan alleen koffie. Bekijk de rest van de plog voor al het lekkers dat wij aten..

IMG_5569
Foodtrucks in LA naast het LACMA. Ik nam een portobello hotdog (vegetarisch)

In de eerste week deed ik nog me best om gezond te eten. Ik nam bijna elke dag een salade en koos zo nu en dan vegetarisch of zelfs veganistisch eten.

IMG_3621
IHOP (International House of Pancakes) en ik bestelde een American Breakfast en Red Velvet Pancakes. En refill coffee. VOL!

Mja, toen kwam de laatste maand reizen in zicht en lieten we ons een beetje gaan. Want je wilt wel écht genieten en niet alleen maar konijnenvoer eten.

IMG_5535
Friet met cheddarsaus proberen.. Lekker!!

Nog drie weken te gaan.. Maar het geld raakt langzaam op. Omdat gezond eten wat duurder is, zeker in de VS, kozen we vaker voor junkfood.

IMG_5729
Een aantal van de vele foodtrucks in Portland. We kiezen voor een pita met shoarma, die in Nederland een stuk lekkerder is hoor!
IMG_5721
In de aanbieding bij de Target. Konden we natuurlijk niet laten liggen.
IMG_3615
Onze stamkroeg: Denny’s. Waar je wel groenten krijgt en naast de prijzen op de menukaart ook het aantal calorieën vermeld staat. Alsnog bestellen we friet.
IMG_5593
Five Guys Burgers and Fries. Zie je die frieten? Die waren hemels!

Om eerlijk te zijn heb ik ontzettend genoten van al dat slechte eten. Het is alsof we nu de échte Amerika experience hebben meegemaakt (sorry voor het stereotype). Taco Bell, McDonalds, Carls Jr., Five Guys, KFC, Subway, Starbucks in het kwadraat, Popeyes, Arby’s, IHOP en Panda Express we hebben ze ALLEMAAL gehad.

En nu moet ik afvallen.

Advertenties

2 gedachten over “PLOG: al het slechte eten van de VS

  1. Goed zo ! Tijdelijk ongezond eten is ook genieten. Wij kunnen toch nooit zonder patat met romige mayonaise en voor mij heeeeel graag fijn gesneden uitjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s