Dagboek suiker detox II

Al ruim zes dagen ben ik bezig met mijn suiker detox en het ging allemaal sneller en beter dan ik had verwacht. Op sommige moment na, waar ik hele appeltaarten naar binnen wilde werken, ging het wel goed deze week. Maar dat komt misschien omdat ik een beetje gesmokkeld heb, tenminste zo kan je dat bekijken. Benieuwd naar de afgelopen drie dagen?

Dinsdag – dag 3 van de detox

Met heel veel moeite kom ik om half 8 uit bed. k weet niet of het komt door de detox of de heftige spinning-sessie van gisteren, maar tijdens het aflopen van de trap voelen me benen mega zwaar. Ik besluit daarom maar direct te ontbijten – normaal wacht ik een uurtje als ik gewoon thuis ben – en werk mijn Alpro yoghurt met bessen en amandel naar binnen. Dat voelt al een stukje beter en ik ga zo braaf aan het werk.

IMG_0670
Een super lunch! Wel drie gram suiker..

Omdat ik me gisteren zo slecht voelde besluit ik iets steviger te lunchen, met Wasa vezelrijke crackers. Uiteraard zijn vier crackers geen stevige lunch, maar ik beleg ze met avocado, hummus, een gekookt ei, kaas en kipfilet. Ik krijg het bijna niet op, maar ik dwing mezelf het weg te werken, omdat ik zo met een vriendinnetje in een coffeecorner ga werken. Als ik honger heb kan ik vast niet van de taartjes en lattes met smaakjes afblijven. Gelukkig gaat het goed! Ik bestel braaf een latte met soja melk. Helaas ligt er wel een stukje verse boterkoek naast mijn koffie. Aah! Het is zo een klein stukje, dus ik kan het net zo goed opeten! Maar met al mijn kracht zet ik het schoteltje achter mijn laptop scherm. Uit het zicht, uit het hart. Ofzo.

IMG_0680Vaak hoor ik mensen die nauwelijks koolhydraten eten klagen over het feit dat hun hersenen niet meewerken, maar ik kan vandaag super goed werken! Ik schrijf enkele blogs en brainstorm met mijn vriendinnetje over entrepreneurship en andere toffe dingen.

’s Avonds maak ik eten voor mij en mijn vriend: geitenkaassalade met gebraden kip. Altijd goed en super makkelijk. Na het eten kijken we samen onze nieuwe serie: Silicon Valley. Normaal eten we bij tv kijken allerlei lekkere dingetjes, maar dat ging vandaag niet echt. Dus houden we het bij wat nootjes, helaas..

Aantal gram suikers vandaag: 11, dit kan beter..

Woensdag – dag 4 van de detox

Deze dag is vrijwel hetzelfde als de vorige. Maar ik kom wel een stuk makkelijker uit mijn bed, yea! Ik ontbijt met soja yoghurt, met blauwe bessen, lijnzaad en amandelschaafsel. IMG_0667Vervolgens ga ik tot 1 uur aan het werk, maar ik krijg om 11 uur al dikke honger. Ik besluit een smoothie met spinazie te maken. Hier gaan ook weer blauwe bessen in, met bramen en frambozen. Als ik het achteraf invoer in MyFitnessPal kom ik erachter dat in mijn smoothie 5 gram suiker zit, dat is een heel suikerklontje! Ik baal er best wel van, want op deze manier ben ik niet echt aan het detoxen. Behalve 5 gram suiker, zit hier ook 5 gram vezels en een lading vitaminen in, wat wel weer een heleboel goedmaakt. Vezels en vitaminen zijn natuurlijk heel wat waard ;-). Om half 2 eet ik een mega dikke groente omelet met champignons, tomaat, courgette, bacon en heel veel kaas. Hij viel helemaal uit elkaar op mijn bord, vandaar dat er geen foto is, maar het was heel lekker!

Na mijn werk heb ik weer afgesproken in de stad, om te brainstormen en te bloggen in de coffeecorner met die verleidelijke boterkoek. Vandaag heb ik het zwaarder dan gisteren, want de keuken is verse boterkoek en appeltaart aan het bakken! De geur die er hangt is zo verleidelijk lekker, dat het water mij in de mond loopt. Ik. Wil. Taart! Het kost me heel veel kracht om niet het stuk boterkoek te eten wat nog steeds op mijn schoteltje ligt dat ik achter het plantje heb verstopt.

IMG_0674
Spa rood met citroen! Een goede vervanging van limonade. 

Vandaag moet ik hardlopen van mijzelf. Ik kijk er een beetje tegenop, omdat ik tijdens het fietsen voel dat mijn benen zwaar zijn. Daarnaast is het vandaag mega benauwd en vies warm, wat het natuurlijk nog zwaarder zal maken. Maar als ik eenmaal ren voel ik me heerlijk! Mijn benen werken heerlijk mee en, ondanks het feit dat ik van te voren bedacht rustig aan te doen, houd ik mijn pace lekker hoog. Met bijna vijf kilometer in de benen schuif ik aan bij het eten. De mannen hebben heerlijk voor mij gekookt en ik sluit deze dag zo echt toppie af!

Aantal gram suikers vandaag: 14, oei. Omdat ik vijf km heb gerend vind ik het minder erg, maar op deze manier kan ik de detox, geen detox noemen natuurlijk.

Donderdag – dag 5 van de detox

Vandaag kwam ik om half 8 fris en fruitig uit mijn bedje en surprise, surprise, vandaag weer hetzelfde ontbijt. Het is best gek dat we weken hetzelfde ontbijt kunnen eten, maar pissig worden als we twee dagen achter elkaar hetzelfde diner moeten eten..

IMG_0662

Ik ga tot 3 uur aan het werk en eet tussendoor in mijn ‘pauze’ een salade met kip van de dag ervoor, avocado, hummus en rauwkost terwijl ik naar een aflevering Girls kijk. I love Lena Dunham en mijn salade!

IMG_0697

Om half 4 ga ik richting Amsterdam, want ik heb een eat-date met mijn liefste vriendinnetjes. Omdat ik nu ‘lastig eet’ hebben we besloten dat voor hen kook (en zo de controle heb, hehe). Met z’n vieren in de Albert Heijn halen we de juiste boodschappen en dat gaat goed, totdat eentje roept dat de magnums in de bonus zijn. Shitttt. Ik heb meteen zin in een magnum. Elke keer als ik in aanraking kom met iets zoets, heb ik er direct zin IMG_0701in. Ik merk dat mijn lichaam helemaal niet reageert op de mindering van suikers, maar mijn hersenen des te meer! Het lijkt alsof ik nu juist extra zin heb in taart, koek, snoep en ijs. Het is verschrikkelijk!

Gelukkig kopen we geen magnums of andere zoete meuk. Sterker nog, we eten met z’n allen braaf een bakje blauwe bessen leeg en drinken de hele avond braaf water en thee, in plaats van wijn en icetea.

Aantal gram suikers vandaag: 13 gram, waarvan de helft afkomstig van het snoepen van blauwe bessen. Mmm, beter dan een magnum..?!

Meer lezen:
Dagboek suiker detox I
Help, ik ben suiker verslaafd
Hoe pak ik een suikerdetox aan?

Al met al gaat het prima, totdat ik iets zoets ruik of zie.. Okay het is best zwaar.. Gelukkig komen alle suikers die ik nu eet uit fruit en dat is natuurlijk helemaal niet slecht. Op zich is het wel moeilijk om me dat te realiseren, want ik wilde nul suikers eten. Daarom voelt het voor een deel alsof ik aan het falen ben en niet écht aan het detoxen ben. Stom he?

Hoe gaat het bij jullie? Ik ben zo benieuwd!

 

Advertenties

4 gedachten over “Dagboek suiker detox II

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s