Gezond leven in Australië

Bondi Beach. Surfen. Hardlopen langs de Bronte kust. Barbecuen. Kangaroo vlees. Zwemmen in een zeezwembad. Superfoods. Honderden gyms. Alle meiden in gymclothes.. In Australie is de healthy lifestyle ontzettend populair. Als je een gezonde levensstijl wilt, met veel sporten, groenteshakes, superfoodrepen en lokaal eten is Australië een uitstekende plek. Alles wordt er aangeboden, iedereen lijkt aan sport te doen en bijna alle verse producten worden lokaal geproduceerd. Klikt goed toch?

Nee. In Australië heb ik meer dikkerds gezien dan in California.

In Australië kwam ik best wel wat kilo’s aan..

Schermafbeelding 2016-05-25 om 13.25.44
Eindelijk weer Lays en Doritos na drie maanden Azië!

Australie is niet alleen maar gezond. De stukken vlees die je krijgt (bij de lunch alleen al) zijn mega groot! Ik heb ribeyes gegeten groter dan mijn hoofd. In de grote steden stikt het van de brouwerijen, die er zo tof uit zien dat je wel even een drankje wil drinken. In elke straat is een McDonalds te vinden en in Australië maken ze net zulke lekkere hartige pie’s als in het Verenigd Koninkrijk. Kortom: overal is eten, allemaal in grote porties, allemaal lekker.

Als je zou willen kan je in het land Down Under heel gezond eten, er zijn namelijk heel wat cafés waar ze naast cola ook groente- en fruitshakes aanbieden. In koffietentjes kan je altijd wel een glutenvrij gebakje bestellen en de supermarkten hebben een mega grote vers afdeling, waarvan het overgrote deel lokaal is verbouwd. In Melbourne en Sydney heb ik meerdere winkels gespot waar ze tientallen soorten eiwitshakes, energybars, detoxproducten en andere healthy stuff aanboden. Een beetje zoals wij de Tuinen kennen, maar dan zijn de filialen drie keer zo groot. In restaurants die ook ontbijt aanbieden, kan je acai bowls bestellen, evenals yoghurt met glutenvrije cruesli of suikervrije muesli. Bestel je koffie of chai lattes? Dan is er vrijwel altijd de optie deze met soja- of amandelmelk te krijgen. Je kunt, als je wilt, dus ontzettend gezond eten in Australie. Daarnaast zijn de Ozzies veel buiten, ze sporten veel, wandelen en picknicken in de natuur. Allemaal redenen dat ik mijzelf wel in Australië zie wonen. Want dit klinkt toch perfect?

IMG_3082
Grill’d – Healthy Burgers in Sydney

Helaas had ik niet altijd discipline. Ik wilde geen koffie met amandelmelk, ik wilde een chai latte met volle koeienmelk. Ik wilde geen groentenshake, ik wilde een appelcider. Ik nam geen gevulde salade met quinoa en vrije uitloop kip, ik nam die entrecote met dikke frienten. En elke ochtend ontbeet ik met vanille yoghurt en vanille cruesli. En een kiwi! Dat wel!

Bij de McDonalds in Ozzie en Nieuw Zeeland hebben ze al het Create Concept. Dat houdt in dat je zelf precies kan samenstellen hoe jouw burger eruit gaat zien. Er waren zoveel mogelijkheden dat we meerdere keren naar de Mac zijn geweest, want ik wilde al mijn creativiteit uiten. Mexicaanse burger met guacamole. The Ultimate Cheeseburger. etc.

Met als resultaat dat ik mijn lange broek, die ik in Australië voor het eerst aanmoest, niet meer dicht kreeg. OEPS!  In Australië kwam ik erachter, zeker na drie maanden Azie, dat ik geen ruggengraat heb. Ik wilde suikers en vetten. Want dat is lekker.Zonde, want Down Under kon ik juist genieten van alles gezonde mogelijkheden.

IMG-20160112-WA0000.jpg
Zie je die ‘metalen’ beker? Daar zit bijna een liter Butterscotch Milkshake in.

Conclusie: in Australië kan je zo ontzettend gezond eten, maar ook mega ongezond. En als je net als ik een lekkerbek ben, dan wordt het heel lastig om overal nee op te zeggen. Helaas, want volgens mij zitten er nog steeds enkele pondjes aan…

Advertenties

2 gedachten over “Gezond leven in Australië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s