Dagboek suiker detox

Bijna 72 uur later. De suiker detox ging afgelopen zondag bij het opstaan officieel van start. Hier en daar werd, bij het aankondigen van mijn challenge, geroepen dat het super zwaar zou gaan worden. Reden genoeg om extra mijn best te doen! Benieuwd hoe de eerste drie dagen zijn gegaan?

De dag ervóór
Het artikel over mijn suikerverslaving kwam vandaag online (niet gelezen? Lees Help ik heb een suikerverslaving hier). Hiermee luidde ik officieel mijn challenge in, want ik heb aan iedereen bekend gemaakt dat ik een probleem heb met suiker. Ik vond het spannend, omdat ik negatieve reacties verwachtte en ik was bang dat jullie mij juist niet leuk of zelfs IMG_0637.JPGonbetrouwbaar zouden vinden als ik, als zelfgeclaimde health freak, verslaafd zou zijn aan suiker. Maar jullie waren super lief, heel begripvol en veel mensen gaven aan met hetzelfde probleem te zitten.. Dit werd leuker dan ik dacht!

Deze zaterdag liet ik mezelf helemaal gaan, want ik dacht: morgen ga ik me leven omgooien, dus kan ik nog even vreten als een malle. Zo geschiedde: ik at bijna een hele zak Johnny Doodle Fudge leeg! Zeker 200 gr suiker ging mijn buikje in. Die avond zouden we bij Surinaams/Hindoestaanse familie gaan eten. Jep, roti! En dat vind ik zo ontzettend lekker. Ik at me helemaal vol en als kers op de taart had de uitzonderlijke gastvrouw ook nog twee taarten voor ons gemaakt. Ik at me nokkie vol! Want morgen mocht het immers niet meer..

Zondag – dag 1 van de detox
Gelukkig had ik de dag ervoor speciaal boodschappen gedaan voor de detox, waardoor ik goed wist wat ik kon eten. Ik begon deze dag met Alpro Soja yoghurt met blauwe bessen en aardbeien met lijnzaad. Dit ontbijt ik bijna elke ochtend, dus dit was niet zo moeilijk. Totdat we koffie gingen drinken. Ik moest het nu zonder melk en zonder suiker drinken. Bleegh, koffie met sojamelk is op zich wel oké, maar lang niet zo lekker als mijn vaste prik.

Vandaag kwam het artikel Hoe pak ik een suiker detox aan online. Wederom krijg ik super leuke reacties van allerlei mensen en dit vind ik zo tof! Het motiveert mij nog meer om mijn best te doen en ervaringen te delen.

Ik moest bij de lunch heeeel lang nadenken over wat ik moest gaan eten. In eens leek alles onmogelijk! Ik kreeg meteen een mentaal dipje, want als ik nu al moeite had ging dit een hele zware week worden. Gelukkig vond ik allerlei groente in de koelkast en maakte ik een goed gevulde groenteomelet met feta. Heerlijk! Die ga ik van de week nog eens eten! Na de lunch gingen we met vrienden shoppen in Bataviastad. Het was zo warm! Ik had echt zin in limonade of icetea, maar dat mag niet.

IMG_0647.JPG

Ik heb deze middag alsnog ‘gezondigd’ want ik heb een kauwgompje met suiker gegeten haha. Super erg.. Maar ik had zo het gevoel dat mijn adem niet fris was (nadeel van geen koolhydraten eten) dat ik echt wel moest!

Door het lange winkelen hadden we totaal geen zin om te koken. Dus de mannen besloten dat we Turks eten gingen bestellen (ik woon nu tijdelijk met drie kerels). Ik was het er eigenlijk niet mee eens, maar wilde niet dwarsliggen en had ook geen zin om te koken. Ik bestelde dus een kip shoarma kapsalon zonder patat. Dus: shoarma, kaas, sla en komkommer. Wel een beetje aan de vette kant, maar ik vond het wel tof dat ik met de mannen mee junk food kon eten zonder te zondigen. Want ik heb geen gram suiker gegeten. Yea!

Aantal gram suiker vandaag: 11 gr, ik ben tevreden!

Maandag – dag 2 van de suiker detox 

IMG_0642.JPGVandaag is mijn eerste werkdag! Super spannend en extra spannend omdat ik maar beperkt kan eten. Ik neem weer soja yoghurt met blauwe bessen en walnoten mee in de auto. Eenmaal aan mijn bureau drink ik liters thee (en ga ik 5 keer naar de wc). Om 11 uur voel ik mijn maag al rommelen. Nu was een appel of banaan perfect geweest. Shit! Ik kan nog lang niet lunchen, dus drink ik weer thee.

Om half 1 is het eindelijk lunchtijd! Ik heb een salade van de Albert Heijn meegenomen, waar wel koolhydraten in de vorm van aardappelen inzitten. Hier eet ik braaf omheen en drink thee nummer 984293857. Na de lunch heb ik zo een zware inkakker! Mijn ogen zijn zwaar en ik blijf maar gapen. Dit vind ik een heel moeilijk moment, want ik wil wel een goede indruk maken op mijn eerste dag. Thank God kom ik op het niet-echt-briljante-idee om koffie te drinken. Iets wat ik uren geleden al had moeten doen, haha, want ik voel me gelijk weer energiek!

In de auto terug naar huis heb ik zo een honger! Ik kan echt niet wachten tot we gaan eten dus ik eet een vezelrijke cracker met pindakaas. Hier zitten helaas wel enkele suikers in, maar ik kan echt niet anders. Het is wel gek om je ‘schuldig’ te voelen omdat je een cracker eet. Hier moet ik nog even aan wennen.

We gaan bij mijn schoonouders eten, die ook een koolhydraat arm dieet doen, waardoor ik perfect aan kan schuiven. Ik geniet van een Griekse salade met olijven, feta en avocado, kippendij van de barbecue en stukjes kaas. Ik voel me helemaal opknappen en krijg energie. Ik heb zin om vanavond te gaan spinnen! Niet wetende dat het daar helemaal mis gaat..

IMG_0657.JPG

Het eerste deel van de spinning les gaat goed, totdat we een nummer doen waarbij mijn hartslag echt te keer gaat. Ik voel de energie uit mijn lijf lopen en mijn benen worden mega zwaar. Ik wil niet opgeven en blijf maar trappen. Gelukkig heb ik een privé instructeur en die ziet aan mij dat ik niet helemaal lekker ga. Hij zegt dat ik moet luisteren naar mijn lichaam en dan maar wat rustiger aan moet gaan fietsen. Ik wil niet stoppen, want ik weet dat ik me na de les helemaal top voel. Dus ik maak de training af, maar met heel veel moeite. Als ik eenmaal van mijn fiets afstap zak ik bijna door mijn benen. Ik vind nog even de kracht om te rekken en te strekken en ga dan op de grond zitten. Nul energie. Ik heb me nog nooit zo slap gevoeld. Jakkes. Zo voelt het dus als je echt te hard gaat. Mijn vriend maakt een cracker met pindakaas voor me, zodat ik wat energie krijg, want anders ga ik echt niet meer opstaan vandaag. Na 20 minuten op de grond vind ik eindelijk de kracht om op te staan. Deels ook omdat ik Game Of Thrones wil kijken, hihi.

Vlak voordat we de tv aanzetten vul ik mijn eten in in MyFitnessPal. Wat blijkt? Ik heb vandaag maar 1150 calorieën gegeten en met spinnen 600 calorieën verbrand. Dat was dus NIET slim!

Vandaag heb ik 12 gr suiker gegeten. Morgen wil ik minder eten hoor, anders is het niet echt een detox.

Morgen meer eten en gelukkig werk ik thuis, dus ik kan eten wanneer ik wil! Hoe deze dag gaat vertel ik je snel!

Advertenties

8 gedachten over “Dagboek suiker detox

  1. Dank je wel! Ik ga om de paar dagen een nieuw blogje schrijven om het te delen met iedereen 🙂
   Ik eet crackers, nootjes, gekookte eieren en drink smoothies en koffie. Maar op mijn eerste dag durfde ik niet te eten bij mijn bureau hahaha, wist niet of dat kon/mocht. Maar volgende week ga ik ook gewoon fruit enzo erbij eten dus dan wordt het makkelijker.
   xxxx

 1. Goed bezig Dieneke
  Nootjes kun je gewoon uit je handtas aan je bureau eten toch ;} Doe ik ook. Alpro yoghurt met blauwe bessen bevat toch ook suikers ? Van de week was het in de aanbieding en nu heb ik een dozijn in de kk staan .

  1. Ja kan zeker! Maar ik was op de eerste dag een beetje voorzichtig. Oeps
   In Alpro Mild en Creamy Ongezoet zit geen suiker. En ik eet inderdaad wel blauwe bessen, omdat daar (qua fruit) de minste suikers inzitten, maar wel veel vezels, vitaminen en mineralen. Daarom heb ik die in mijn dieet gehouden. Maar een dozijn dozen blauwe bessen? Haha zo veel! Ik heb het bij een degelijke twee bakjes gehouden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s