Zoete aardappel quiche met spinazie

Dat zoete aardappel hemels lekker is hadden we unaniem al vastgesteld dacht ik zo. Dus de combinatie met spinazie en kaas kan alleen maar uber lekker zijn! Dit gerecht kost wel even wat werk, maar is een top gerecht voor als je visite hebt, of aan je familie wilt laten zie dat gezond eten helemaal niet zo saai hoeft te zijn. Maar laten we even eerlijk zijn: alles met kaas is HEERLIJK!

Wist je trouwens dat zoete aardappelen in Indonesië alleen voor armen mensen zijn? Terwijl het hier twee keer zo duur is als reguliere knollen..

Calorieën per portie: 189

Koolhydraten: 24 gr, Eiwit: 12 gr, Vetten: 8 gr.

zoete aardappel quiche

Ingrediënten (voor 8 porties):

  • 3 zoete aardappelen
  • 300 gr spinazie
  • 3 eieren
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • peper
  • zout
  • geraspte kaas naar smaak (ik gebruikte heel veel)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de zoete aardappelen en snijd ze heel erg fijn. Heb je een keukenmachine met een mes? Gebruik die, want dan gaat sneller en preciezer. Bedek de plakjes over de bodem en de rand van een ovenschaal. Zorg dat de boden ongeveer drie lagen heeft en de zijkanten twee. Zet dit voor 15 minuten in de oven, zodat de aardappel goed gaar worden.

Snijd ondertussen het uitje heel fijn en pers de knoflook. En bak dit op in een koekenpan. Voeg de spinazie toe en bak dit 3 minuten, zodat het slinkt en in de ovenschaal past. Mix ondertussen de eieren en het peper en zou in een mengkom en zet dit apart.

Haal de aardappel uit de oven en voeg hier de spinazie aan toe. Druk het een beetje aan, zeker als de aardappel is gaan krullen. Giet hier het ei overheen en zorg dat het goed verdeeld is over de spinazie.

Strooi hierboven de kaas en zet het nogmaals in de oven van 180 graden, voor 30 minuten.

Geniet er van!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s