Basilicum guacamole

Who else loves guac? Raise your hand! Iedereen he? Vandaag heb ik de Mexicaanse guacamole in een Italiaans jasje gestoken. Avocado met basilicum, pijnboompitten en parmezaanse kaas. En jongens dit kan ik je met zekerheid vertellen: het is LEKKER! Ik heb het eerst even getest met een rijstwafel en die avond geserveerd bij de gebakken kipfilet.

Calorieën voor de gehele hoeveelheid: 911

Koolhydraten: 54 gr, Eiwit: 20 gr, Vet: 71 gr.

De koolhydraten in dit gerecht bestaan voor de helft uit vezels. De vetten zijn goede vetten!

IMG_0415

Ingrediënten (voor 300 gr)

  • 2 grote  of 3 kleine, zachte avocado’s
  • 10 gr basilicum
  • 10 gr parmezaanse kaas
  • 20 gr pijnboompitten
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl zeezout
  • 2 el olijfolie

Bereidingswijze:

Het eerste deel is net als bij Pesto Genovese.

Zet een koekenpan op hoog vuur. Als de pan goed warm is mogen de pijnboompitten hierin worden opgewarmd. Vaak en goed schudden, zodat de pitten niet aanbranden. Als ze allemaal een bruin kleurtje hebben, mogen ze van het vuur. Laat ze goed afkoelen.

Schermafbeelding 2016-05-17 om 17.04.57Snijd ondertussen de basilicum en de knoflook fijn op een grote snijplank.

Voeg de pijnboompitten toe aan de basilicum en hak het op ‘z’n Thais’. Dat betekent dat je een groot mes met twee handen hanteert. Met je rechterhand maak je een hefboom beweging op en neer en met je linkerhand houd je het mes op de plank. Zo kan je snel en precies de ingrediënten hakken tot een pasta.

Voeg, als de pasta wat fijner gehakt is, ook de parmezaanse kaas toe. Hak alles totdat de fijnheid die jij lekker vindt en doe het in een schaal. Voeg hier olijfolie en zeezout aan toe en prak dit nog fijner met een eetlepel. Je ziet dat de pasta nu wat vettiger wordt.

IMG_0421

Als je vindt dat de pasta goed fijn is, kan je de avocado’s eraan toevoegen. Als de avocado’s in de schaal erbij zitten kan je opnieuw gaan prakken. Ik switch hier naar een vork, zodat de avocado’s beter geplet worden. Mix het geheel goed door en blijf prakken tot je kramp in je hand krijgt. Proef de guacamole en voeg eventueel nog meer kaas of zout toe.

Overscheppen in een mooi schaaltje en serveren bij kip of lekker op je brood smeren!

ENJOY!

IMG_0423

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s