Alternatief bewegen: kanoën

Als je aan sporten denkt, denk je al snel aan rennen, fitness of krachttraining, of misschien een teamsport. Maar er zijn tal van leuke andere, afwisselende manier om te bewegen. Nu het steeds mooier weer wordt en de zomer haar gezicht een beetje laat zien, is dit een hele leuke, lucratieve manier om te bewegen en tegelijk een kleurtje te krijgen. Namelijk in een kano!

Ik woon op dit moment in Lelystad, waar we meerdere grote plassen/meertjes hebt waar je watersport kan beoefenen. Ik weet zeker dat er zo veel meer plaatsen in Nederland zijn waar je in de buurt het water op kan gaan. Of het overal hetzelfde gaat als in Lelystad, weet ik niet, maar ik ga er vanuit dat het op heel veel plekken kan en net als hier relatief goedkoop is. Ik zeg Nederland, maar je kan natuurlijk over op de wereld een kano huren. Het mooie van kanoën is dat het een frisse workout is, ook als het heel warm is buiten. Wanneer het snik heet is, heb ik niet altijd zin om me in het zweet te werken, maar op een meer staat altijd een lekker windje, waardoor het goed uit te houden is.

Dus van de week, toen het super duper mooi weer was, huurden mijn vriendin en ik een kano en hebben we anderhalf uur het meertje in Lelystad onveilig gemaakt. We hebben lekker geneusd in de tuinen van de rijke mensen die aan het meertje wonen, midden op het water gekletst over hele serieuze dingen en allebei een lekker kleurtje gekregen (rood is ook een kleur!)

Met een beetje spierpijn in onze armen en schouders van het peddelen namen we achteraf een verdiend sapje op het terras. Het was ontzettend gezellig, en tegelijkertijd hebben we een prima work-out gehad. Want je armen en schouders krijgen, zeker als het waait, best wel wat te voortduren. Maar leuk is het zeker!

Nog meer alternatieve manieren om beweging te krijgen:

  • Skeeleren
  • Wandelen door de bossen
  • Fietsen naar andere steden
  • Windsurf les nemen
  • Opruimen en klussen in huis
  • en natuurlijk SHOPPEN!

Wat ga jij voor leuks doen? En kan je deze lijst aanvullen?

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s