Courgettesoep met zalmsnippers

Misschien valt het langzamerhand erg op: courgette is een van mijn favoriete ingrediënten. Dus toen ik bij de La Place courgettesoep zag staan was ik door het dolle heen. Zo ontzettend lekker! Wat er allemaal in die soep zit weet ik natuurlijk niet, maar ik heb een zeer goede poging gedaan om het na te maken. Enne, misschien is deze wel lekkerder zelfs! Gezond is hij in ieder geval wel! En perfect om een dag later opnieuw warm  te maken en er nogmaals van te genieten.

Calorieen: 162 per portie

Koolhydraten: 7 gr, Eiwit: 11 gr, Vet: 10 gr.

FullSizeRender.jpg

Ingrediënten (voor 5 porties):

  • 3 courgettes
  • 200 gr (gerookte) zalmsnippers
  • 2 el pesto alla genovese
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 bouillonblokje van Zonnatura
  • 200 ml Alpro rice cuisine

Bereidingswijze:

Snipper de ui en de knoflook en snijd de courgette in grove stukken.

Bak de ui aan in wat boter of olie in een soeppan. Voeg de knoflook toe en bak dit samen even lichtbruin.

Doe de courgette in de pan erbij en laat het een tikje gaat worden. Voeg vervolgens ook de pesto en eventueel wat zout toe.

Schenk een liter water in de pan en doe het bouillonblokje erbij. Laat dit 10 minuten koken.

Doe de soep in de blender en blender het voor 3 minuten goed door, zodat het heel fijn wordt. Let op je vingers, de soep is ontzettend heet!

Schenk de soep terug in de pan en voeg de zalm en Alpro toe, laat het nog eventjes koken, zodat de zalm ook gaar wordt.

Voeg eventueel zout naar smaak toe.

Enjoy!

courgettesoep

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s