Limoen en kokostaart

Omdat het deze week een feestje is, deel ik graag opnieuw een taart met jullie! Deze is ietsje gezonder dan de red velvet, maar bijna net zo lekker. Limoen en kokos is een bijzondere, frisse combinatie. Door de frisse smaak heb je minder snel behoefte om de hele taart naar binnen te werken. Niet omdat ie niet lekker is, maar omdat fris en zoet sneller verzadigen. Met andere woorden: van deze taart kan je elke avond een stukje afsnijden en er bijna een hele week van genieten.

lime cocos pie

Ingrediënten:

  • 300 gr havermeel (of havermout fijngemixt)
  • 3 + 3 el kokossnippers (zo’n 50 gr)
  • 50 + 50 + 50 gr witte suiker
  • 50 gr gesmolten (room)boter
  • 3 eieren
  • 1 limoen
  • 5 el maizena

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Rasp een kwart van de limoen en zet dit opzij voor de vulling. Pers de limoen uit en zet dit opzij. Dit voor de vulling en voor de topping.

Vet een taartvorm een klein beetje in met boter of olie.

Doe de havermeel, 3 eetlepels kokossnippers, 50 gram suiker (let op, maar 1/3 van het totaal) in een blender of keukenmachine en mix dit. Voeg de boter, die helemaal gesmolten is in de magnetron, toe aan de mix. Dit wordt een korrelig koekdeeg. Het moet een beetje aan elkaar plakken. Is het te droog? Voeg dan boter toe. Is het te nat? Voeg dan havermeel toe.

Doe het in de taartvorm en druk het goed aan, zodat het compact wordt. Zet dit 10 minuten in de oven. Let goed op dat het niet aanbrandt, want het is een dunne laag. Laat de taartbodem vervolgens afkoelen op het aanrecht.

Klop tegelijkertijd de eieren op. Hier kan je daarna 3/4 van de limoensap, de limoenrasp en 50 gram van de suiker bij. Mix dit opnieuw.

Neem een klein deel van de mix apart en doe hier 3 eetlepels maizena bij. Mix dit goed en voeg dit daarna weer toe aan de rest van de mix. Mix dit opnieuw goed door zodat alles goed bindt. Deze mix mag je nu over de taartbodem gieten en vervolgens 20 minuten in de oven zetten.

Ondertussen kan je de topping maken door de overige limoensap, 50 gr suiker en 2 eetlepels maizena en 2 eetlepels water in een pannetje te doen en op een zacht vuur te zetten. Zodra deze mix wat dikker wordt mag het van het vuur af. Hier kunnen de resterende kokossnippers (3 el) bij.

Deze topping mag over de taart als deze uit de oven is gekomen.

Laat het geheel eerst een uur afkoelen voordat je aanvalt.

Enjoy!

limoen en kokostaart
limoen en kokostaart
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s