Red velvet brownie

Red Velvet. Brownie. Cream Cheese Frosting. In één hap.. Say what?! Ja, dit bestaat echt en jij kan het gaan maken! Feestje? Wat te vieren? Gewoon een lang weekend? Welke reden je ook hebt, dit moet je gewoon gaan maken.

Schermafbeelding 2016-05-03 om 14.47.09.png

 

Ingrediënten (voor 10 porties):

Voor de brownie:

  • 2o0 gr plantaardige boter
  • 200 gr zeer pure chocolade
  • 3 eieren
  • 2 maal eigeel
  • 50 gr rietsuiker
  • 120 gr havermeel
  • 1 zakje bakpoeder van dr. Oetker
  • 40 gr cacao poeder
  • 1/2 theelepel rode kleurstof

Voor de frosting:

  • 2 pakjes mon chou
  • 150 gr roomboter op kamer temperatuur
  • 100 gr poedersuiker
  • 2 el water

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een ovenschaal in met olie of boter.

IMG_0528Smelt de chocolade au bain mairie (een mengkom boven een pannetje met warm water). Voeg, als de chocolade bijna vloeibaar is, de boter toe en meng dit goed door.

Klop de eieren en het eigeel door en voeg de riet suiker toe, meng dit goed.

Doe in een andere mengkom de havermeel, het bakpoeder (en eventueel een snuf zout) en de cacao poeder en meng ook dit goed door.

Schenk het ei-suiker mengsel en de havermeel bij de gesmolten chocolade. Let op: voeg niet eerst twee mengsels samen, maar doe dit voor alle drie tegelijk. Anders krijgt het mengsel een rare substantie en wordt de brownie niet luchtig. Schep dit rustig door met een pannelikker of spatel. Neem de tijd. Voeg als laatste de kleurstof door en meng opnieuw.

Schenk dit over in de ovenschaal en zet dit 50 minuten in de oven.

IMG_0534

Mix de mon chou met de roomboter (deze moet echt op kamer temperatuur zijn, anders mixt het niet goed en gaat het klonteren) en de poedersuiker met het kleine beetje water.

Check na 50 minuten met een sateprikker of de brownie niet meer vloeibaar is, als er gesmolten chocolade aan de prikker blijft zitten, moet de brownie nog tien minuten in de oven.

Laat de brownie minimaal twee uur afkoelen en smeer vervolgens de cream cheese frosting uit over de brownie.

ENJOY! maar dat spreekt voor zich.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s