Waarom Foodexplorer zolang offline was

De laatste foodpost op Foodexplorer.nl was eind juli, er zit een groot gat tussen mijn posts van toen en die van nu. Hoe dit komt en waarom je ditmaal nog meer mag verwachten van deze site ga ik nu vertellen. Eten, koken, bakken en recepten ontdekken was en is nog steeds een hele grote passie van mij. Daarom was ik de afgelopen maanden aan de andere kant van de wereld: om te eten (en te zonnen). Foodexplorer was op zes maanden wereldreis.

IMG_4628
Soto Ayam
Op 4 oktober 2015 vlogen (nja zouden vliegen: we hadden 28 uur vertraging) mijn vriend en ik naar Bali. Hier begon onze wereldreis, in het walhalla van de health- en sportfreaks. Hier leerden we surfen, fietsen we door de rijstvelden, aten in we de heerlijke Indonesische keuken en genoten we van de alternatieve, healthy hotspots. Hierna vlogen we naar Maleisië, daarna gingen we met de bus naar Singapore. Vervolgens vlogen we naar Cambodja, Laos, Vietnam en tussendoor naar Hong Kong (waar het eten echt te smerig is!). Na drie maanden Azië vlogen we voor een maandje naar Australië, daarna vijf weken naar Nieuw Zeeland en gingen wij via Hawaii voor zes weken naar de westkust van de Verenigde Staten. En na een stopover in IJsland stonden we halverwege april weer op Nederlandse bodem.

DCIM100GOPROGOPR0126.
Fanta Stroberri
Tijdens deze zes maanden hebben we genoten van de zon, van de natuur, van de mensen, van de sterren, van elkaar, van de vrijheid en van al het eten. Zo hebben we in Vietnam met lokale minorities gegeten waar het normaal was om keihard te smakken, wel aan een mega grote tafel vol met lekkere wok- en vleesgerechten. In Laos kochten we dagelijks smoothies met heerlijke, verse producten voor minder dan een euro. In Saigon dronken we koffie uit een plastic zakje en in Cambodja hadden ze de lekkerste tafelbarbecues, waar je zelf mocht bakken. Op Bali dronk ik elke dag een fanta Stroberri en in Maleisië at ik me ziek aan naan met chicken tandoori. In dit land bezochten we de beroemde theeplantages en aten we in Kuala Lumpur aan één van de plastic tafeltjes in Bukit Bintang. Oh en mijn vriend heeft overal de lokale bieren geprobeerd.

IMG_5367
Barbecuen op de camping
In Australie was ik onder de indruk van de healthy lifestyle, die iedereen lijkt te hebben en het ook overal wordt aangeboden. Alle meiden liepen in sportkleding met een shake in hun handen en alle mannen hadden een surfplank onder hun armen. In Nieuw Zeeland gingen we kamperen en elke camping had een gemeenschappelijke keuken met mega barbecues waar we de lekkerste stukjes schaap aten en ons ziek aten aan maiskolven. Daarna vlogen we naar de USA, waar we met ons gebrekkige budget met moeite gezonde maaltijden konden vinden. Dus dan maar naar Taco Bell, Carl’s Jr., Denny’s en op het laatst zelfs magnetronmaaltijden van de Target. We begonnen zo healthy in Azië en eindigden als de stereotype Amerikaan: elke dag een liter Starbucks en heel heel heel veel M&M’s en Ben & Jerry.

 

Behalve een heleboel eten was ik ook bezig met mezelf, ik hoopte tijdens de reis mijn ultieme passie te kunnen vinden, eindelijk een master te kunnen kiezen en een levensdoel te vinden. Ik brainstormde, ik zocht online, ik stelde plannen op en dacht er ’s avonds in bed over na (behalve de avonden waar er spinnen ter grote van mijn hand in de bungalow zaten, toen had ik andere zorgen!), maar tevergeefs. Hierdoor kwam ik een tikje teleurgesteld thuis, zonder plannen, zonder doel.

Schermafbeelding 2016-05-07 om 15.52.32Om die reden meldde ik me twee weken geleden aan voor meerdere masters. Zo had ik extra tijd om na te denken terwijl de admission commissie nadacht of ik wel geschikt was. Toen ik vorige week de motivatiebrief schreef voor de master Health & Society aan de Universiteit van Wageningen ging er iets branden in mij. De dag ervoor schreef ik namelijk de brief voor Boekwetenschap, waar ik wel vier uur over deed. Maar de brief voor H&S (die nota bene in het Engels moest) had ik binnen een half uur geschreven. Ik merkte dat ik zo gepassioneerd ben als het gaat om gezondheid, mensen helpen en leren waarom bepaalde mensen zo vaak ongezonde habits hebben. Ik dacht tijdens het schrijven alleen maar: dit wil ik zo graag! En ik hoop zo dat ik word aangenomen!
Na het schrijven van de brief heb ik meteen de website weer opgebouwd en opgepimpt. Want dit is wat ik wil! Ik wil mensen helpen met het vinden van een gezonde levensstijl. Ik vind het zo belangrijk dat iedereen kennis heeft van gezonde voeding, voldoende beweging en gezonde habits, want zo kan je veel fitter en blijer leven.

Nu weet je waarom ik bijna acht maanden offline was en waarom ik nu weer online ben. Het grote verschil is nu dat ik extra gemotiveerd ben om foodexplorer tot hét platform voor gezondheid, recepten en informatie omtrent health te maken. En bij dezen beloof ik jullie: Ik ga er alles aan doen om deze website zo leuk, gezellig en interactief mogelijk te maken.

Heb je nog tips? Delen graag! Dan ga ik voor jullie aan de slag!

Advertenties

2 gedachten over “Waarom Foodexplorer zolang offline was

 1. Hi Dieneke!
  Wat een ontzettende gave reis heb jij gemaakt zeg! #jaloers! En wat een herkenbaar verhaal over dat je niet weet wat je moet kiezen, waar je passie ligt… hihi ik zit nu in deze fase.. ben vorig jaar zelf ook een blog begonnen en ik heb nu precies hetzelfde dipje. (qua bloggen maar ook waar me passie ligt!)
  ik denk dat motivatie echt het belangrijkste is wat je moet hebben, dan komt de rest vanzelf wel.

  ik wens jou heel veel succes met je blog en met je master H&S! Je kan het! Ik heb er in ieder geval weer een leuke blog bij om te volgen!

  Xx Sharon Paulus

  1. Hi Sharon!

   Wat een lief berichtje zeg! Echt super leuk!
   Ja mijn motivatie was inderdaad het valkuiltje, maar die heb ik nu gelukkig weer helemaal terug. Als jij eventjes in hetzelfde dipje zit, kan ik alleen maar zeggen: het komt wel weer goed! Soms loop je keihard tegen je passie aan, soms moet je er hard naar zoeken. Maar als je graag wilt en gemotiveerd bent, komt het altijd goed.

   Nogmaals super lief! En ik ga ook eventjes kijken op jouw blog!
   Kusjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s