Seizoensproducten van de lente

Tegenwoordig halen supermarkten hun producten overal ter wereld vandaan. Die appel waar je zo van geniet..? Die maakt kilometers, over land en over zee. Maar nadat deze geplukt is begint het afbraakproces en verdwijnen de vitaminen als sneeuw voor de zon. Hoe verser hoe beter dus. En wat is er verser dan de producten van de boer net buiten de stad? Daarnaast zijn elke maand nieuwe producten in het seizoen, waardoor je ‘gedwongen’ wordt om gevarieerd te eten. Buiten het feit dat seizoensproducten gezonder zijn, zijn ze ook beter voor het milieu. Denk maar eens aan de weg die een stuk fruit moet maken van Griekenland naar Nederland. Dit is allemaal onnodige CO2 uitstoot.Met andere woorden: het is beter voor jouw lichaam en voor het milieu om producten te eten die uit Nederland komen en die de vorige dag door de boer van het land zijn gehaald. Nog een pluspunt: lokaal eten is beter voor de Nederlandse economie!

Hieronder staan producten, groenten en fruit, die in de lente van Nederlandse bodem komen. Daarnaast kan je in de supermarkt bij de verse producten vaak zien waar het desbetreffende product vandaan komt. Producten die uit Nederland (en België) komen zijn dus het allerbeste.

Seizoensgroenten:

 • kropsla
 • bietjes
 • rabarber (yum!)
 • aardappelen
 • (bos)penen
 • radijsjes
 • spinazie
 • bosui
 • andijvie
 • asperges
 • peultjes
 • spitskool
 • en tuin- en waterkers

Seizoensfruit:

 • aardbei
 • meloen
 • rode bessen
 • kersen
 • pruimen
 • nektarinen
 • appels (niet meer in juni)

Ook alvast benieuwd naar de producten van de zomer? Klik dan hier.

zomerfruit

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s