Oosters gemarineerde kippetjes

Laat de oven maar het werk doen! Nadat je deze kippetjes hebt gemarineerd en in de oven hebt gezet is het grootste werk al gedaan. Het lijkt een boel werk, maar dat is het zeker niet. Sterker nog: het is ontzettend makkelijk en is een perfect gerecht voor wanneer er visite blijft eten. Terwijl de oven het meeste werk doet, kan jij je gasten vermaken. Of gewoon even lekker voor de tv ploffen. Of een mega snelle work-out doen. Anyway, succes heb je zeker. Dit gerecht is heerlijk met zilvervliesrijst en broccoli.

kip uit de oven

Ingrediënten:

  • 2 a 3 drumsticks per persoon
  • 2 uien
  • 3 el olijfolie
  • 1 el azijn
  • 1 tl mosterd
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 2 tl kurkuma
  • 1 tl komijnpoeder

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de olie en de azijn met de kruiden en de mosterd. Mix het goed door in een mengkom. Doop de drumsticks één voor één in de marinade en wrijf ze goed in met je vingers. Leg de drumsticks in de ovenschaal. Giet het restant van de marinade over de kippetjes heen en laat het een half uurtje marineren.

Leg de drumsticks nu op een ovenrek, maar zorg dat ze dezelfde oppervlakte bedekken als de ovenschaal.

Snijd de uien in grove ringen en schep deze door de ovenschaal en de marinade die over is gebleven heen. Deze schaal komt precies onder het ovenrek in de oven te staan. De vetten die van de kip afkomen, komen zo in de uien. Dit wordt een heerlijke garnering bij de kip (en de rijst).

Zet dit 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Enjoy!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s