Zomerse salade met kip en ananas

Worden jullie al gek van mijn zomerse salades? Nee he, want dat is onmogelijk. Ze zijn altijd weer heerlijk en ik vind het zo leuk om telkens nieuwe recepten te ontdekken en uit te proberen. Ditmaal ben ik geïnspireerd door Hawaii, vanwege de ananas. En wat ik zo ontzettend lekker vindt bij ananas is sambal. Dus: pittige kipstukjes.

IMG_3421

Ingrediënten (voor twee personen):

  • 300 gr kipfilet
  • 4 schrijven ananas
  • 1 avocado
  • 1 paprika
  • 1/2 komkommer
  • 120 gr botersla
  • 2 el zonnebloempitten
  • 2 el pompoenpitten
  • 1 el sambal
  • 4 lente uien
  • 2 x 3 el olijfolie
  • 2 x 1 el azijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper en zout
  • klontje plantaardige boter

Bereidingswijze:

Mix 3 el olijfolie, 1 el azijn en 1 el sambal. Snijd de kip in stukjes en marineer deze een kwartiertje in deze mix.

Mix 3 el olijfolie, 1 el azijn, 1 tl paprikapoeder en peper en zout en zet dit opzij. Dit is de dressing.

Snijd de komkommer, avocado, paprika en lente uit klein. Verdeel dit over twee schaaltjes en voeg hier de botersla en de pitten aan toe. Mix dit met de dressing.

Bak de ananas in de boter op hoog vuur. Als beide zijden lichtbruin worden mogen ze van het vuur en op de salade. Als je uit elkaar vallen: boeit niet.

Bak nu de kipfilet in de marinade op hoog vuur voor vijf minuten. Check een stukje op gaarheid. Zo ja: leg dit boven op de rest van de salade.

Keihard genieten!

zomerse salade

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s