De beste lasagna ooit!

Geen grappen: deze klassieke, maar gluten vrije, lasagne bolognese, is ontzettend lekker. Een ware people pleaser. Iedereen houdt van lasagne toch? Comfort food to the max! Ik maak hem vrij vaak als er veel mensen komen eten, met een verjaardag bijvoorbeeld, omdat hij A. van te voren te maken is en B. (belangrijker) ik nog nooit iemand heb horen klagen over de rijke combinatie van smaken.

gluten vrije lasagne bolognese

Ingrediënten (voor vier personen):

  • ongeveer 10 gluten vrije lasange bladen (Free From of AH huismerk)
  • 1 l passata di pomodoro (belangrijk: gebruik geen pasta saus, maar biologische passata)
  • 500 gr gehakt
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el sambal
  • 1/2 courgette
  • 50 gr spinazie
  • 25 gr verse basilicum
  • 100 gr geraspte kaas (of meer: doe je best)
  • 500 ml bechamel saus

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. (als je het direct gaat opeten)

Fruit de sambal en knoflook in een el olie. Voeg hier de gehakt aan toe en bak het bruin. Voeg peper en zout naar smaak toe. Giet de passata bij de gehakt. Snijd de basilicum fijn en voeg dit ook toe. Zet het vuur uit.

Snijd de courgette in hele dunne plakken, bijvoorbeeld met een kaasschaaf.

Neem een ovenschaal en leg op de bodem een laag saus. Leg hier de bladen op, gevolgd door de bechamelsaus, spinazie en courgette. Hierboven mag weer een laag tomatensaus, bladen, bechamel, etc. Totdat de saus op is, of je bovenaan de schaal bent.

Strooi hier de geraspte kaas boven op. Doe maar lekker veel.

Zet dit 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Geniet ervan!

IMG_2735 IMG_2736

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s