Low budget gezond eten

Ja, dat is soms wel een opgave he? Een groot deel gezonde en lekkere voeding heeft een prijskaartje. Zeker als het lastig te vinden is en dus ‘exclusief’ is. Op zich best bizar dat de voeding die het beste is voor onze lichamen niet in iedereens budget passen. Zalm, zoete aardappel, asperges, quinoa, avocado en tonijn is allemaal peperduur.

Gedroogd fruit: ontzettend lekker - maar met een pittig prijskaartje, helaas.
Gedroogd fruit: ontzettend lekker – maar met een pittig prijskaartje, helaas.

Wees niet gevreesd! Ik heb, net als een groot deel van de mensheid, ook geen ongelimiteerd budget en moet het soms (lees: aan het einde van de maand) weer rustig aan doen en goedkopere keuzes maken. Laat je hier vooral niet door tegenhouden! Denk niet: oh ik kan het niet betalen, dus ik eet wel een broodje bapao en daarna een colaatje. Geloof mij, gezonde, goedkope keuzes zijn overal te vinden. Vandaag ga ik mij richten op de supermarkt. Ik probeer in de toekomst een blog te schrijven over low budget straatvoedsel dat gezond is.

Groenten: Komkommer / Tomaat / Worteltjes / Champignons / Aardappelen / Augurken / Ui / Mais / Bonen / Diepvries erwten / Courgette / Paprika / Kropsla / Ijsbergsla

Fruit: Bananen / Appels / Peren / Sinaasappelen / Bevroren aardbeien / Citroenen

Vlees & vis: Rundertartaar / Kipfilet / Pangasius / Tonijn uit blik / Drumsticks / Rundergehakt

Overig: Krentenbollen en meergranen brood (niet gv!) / Rozijnen / Havermout / Eieren / Yoghurt / Kwark / Havermeel / Tomatenpuree / Zonnebloempitten / Olijfolie / Gember / Rijstwafels / Zilvervliesrijst

Uiteraard verschilt het per winkel en per seizoen. De Lidl en Aldi zijn vaak het goedkoopste als het op groente en fruit aan komt. Daarnaast vind altijd de goedkope producten bij Turkse supermarktjes of gewoon op de markt. Daarnaast is het altijd handig om aanbiedingen in de gaten te houden. Zeggen zulke lijstjes je niet veel? Misschien heb je dan wat aan de volgende recepten:

Banana carrot cake 

Kwark met warm rood fruit

Hollandse aardappeltjes

Pittige paprika kokos soep

Applepie havermout

Carrotcake havermout

Courgette kano’s met tonijn

Romige erwtensoep met munt

Pangasiusfilet met basilicumboter

American spaghetti meatballs

Vegetarische noedels met ei

Pasta verdure 

Kokos sperziebonen

Worteltaart

Appel met kaneel uit de oven

Ik hoop dat je hier wat aan hebt!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s