Courgette soep met zalm

Ik at dit eens bij de La Place en was bijzonder verrast over de smaak, zo fijn en puur! Maar ik dacht uiteraard: dat kan ik ook, maar dan gezonder (en misschien wel lekkerder, hihi). Of het echt lekkerder is, mag jij oordelen. Maar lekker is hij in ieder geval wel!

courgettesoep

Ingrediënten:

  • 3 courgettes
  • 200 gr gerookte zalmsnippers
  • 2 el pesto alla genovese (als je die zelf wilt maken, klik hier)
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 bouillonblokje van Zonnatura
  • 200 ml Alpro rice cuisine

Bereidingswijze:

Snipper de ui en de knoflook en snijd de courgette in grove stukken.

Bak de ui aan in wat boter of olie in een soeppan. Voeg de knoflook toe en bak dit samen even lichtbruin.

Doe de courgette in de pan erbij en laat het een tikje gaat worden. Voeg vervolgens ook de pesto en eventueel wat zout toe.

Schenk een liter water in de pan en doe het bouillonblokje erbij. Laat dit 10 minuten koken.

Doe de soep in de blender en blender het voor 3 minuten goed door, zodat het heel fijn wordt. Let op je vingers, de soep is ontzettend heet!

Schenk de soep terug in de pan en voeg de zalm en Alpro toe, laat het nog eventjes koken, zodat de zalm ook gaar wordt.

Voeg eventueel zout naar smaak toe.

Geniet er van baby!

courgette soep

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s