Banana Carrot Cake

Deze fijne en zachte cake is heerlijk en daarnaast super gezond. Een top recept om aan mensen voor te schotelen die niet overtuigd zijn dat gezonde cakes ook ontzettend lekker kunnen zijn. OF je het voor jezelf maken en een paar dagen van snoepen 😉 wat jij wil! Je hebt wel een keukenmachine nodig om dit recept te kunnen maken. carrot banana cake Ingrediënten:

  • 2 rijpe bananen
  • 1 grote winterpeen (of een zakje peen julienne)
  • 4 eieren
  • 100 gr amandelmeel
  • 100 gr havermeel/boekweitmeel
  • 1 el bakpoeder
  • 1 el kaneel
  • 1 tl speculaaskruiden
  • eventueel: rozijnen of noten
  • eventueel: 2 el basterd/kokos suiker voor de zoetekauwen onder ons (ikzelf)

Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 180 graden. Schaaf de wortel tot hele fijne stukjes met een mes in de keukenmachine of fijnschiller. Doe dit in de keukenmachine en mix het met de twee bananen, de vier eieren en de kruiden tot een egaal beslag. Doe het meel en het bakpoeder in een andere kom en roer het goed door. Voeg het beslag toe aan het meel en doe hier ook de noten of rozijnen bij. Meng dit met een lepel of pannelikker goed door. Doe het beslag in een cakevorm (misschien handig als je deze van te voren bedekt met bakpapier) en zet het 45 minuten in de voorverwarmde oven. Even (heel even maar) laten afkoelen nadat het uit de oven komt, anders snijd je de cake kapot. Enjoy baby! wortelbananencake

Advertenties

Een gedachte over “Banana Carrot Cake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s