Mijn tien schaamteloze food confessions

Een ware hype onder de food en fitness bloggers, dus ik doe gezellig mee. Ik kan mij voorstellen dat jullie ook wel een tikje nieuwsgierig zijn naar mijn minder perfecte eetgewoontes, want die heb ik natuurlijk ook, haha. Ik heb al zoveel leuke food confessions voorbij zien komen, de één nog aparter dan de ander! Dus bij dezen: mijn idiote, onverwachtse en eerlijke food confessions.

spinazie quiche

Mijn favoriete eten: KAAS! Zeker de bovenstaande kaas schotel.. ik bedoel zoete aardappel-spinazie quiche…

1. Als ik iets super vies vind dan is het wel anijs en alles wat naar anijs ruikt en/of smaakt. Dit betekent dat ik geen venkel lust, niets moet hebben van toetjes met steranijs en over mijn nek ga beschuit met muisjes. Dit komt omdat anijs mij doet denken aan sambuca en sambuca doet mij denken aan heftige katers en braakpartijen tijdens het stappen.

2. Ik wil heel graag een tuin later (of gewoon nu!) waar ik mijn eigen groenten, fruit en kruiden kan verbouwen. Ik moet wel beter mijn best doen met het verzorgen van plantjes, want zelf een bosje rozen houdt het bij mij geen week uit. Maaaaar: ik wil het wel super graag goed kunnen!

3. Ik drink elke dag, het liefst zo’n 3 a 4 keer, thee met suiker en melk. Het liefst donkere thee van Twinings, bijvoorbeeld English Breakfast. Flinke scheut melk, twee suikerklontjes en genieten maar! (ook in Thailand, zie foto)

IMG_2193

4. Ik vind mijzelf altijd super zielig als ik een hele dag moet werken en vind dan dat ik comfort food heb verdiend. Dit is vaak in de vorm van een kinder bueno, twix of een doos chocolate chip cookies. Helaas staat er op mijn werk een vending machine met deze lekkernijen, waar bijna elke pauze mijn muntjes in verdwijnen en ik vervolgens van chocolade zit te genieten.

5. Ik vind een banaan uit de schil eten VIES! De structuur is echt smerig en daarna voelen mijn tanden altijd zo nasty. Nee ik ben geen fan van een losse banaan. Maar banaan in bananabread, nana icecream of in een smoothie vind ik mega lekker! Beetje gek, I know!

6. Ik houd van kaas! Overal moet kaas op of in. In elke salade, over elke ovenschotel, op mijn brood of gewoon een blokje. Geitenkaas, feta, oude Beemster, blauw ader, camembert, brie, belegen Maaslander: het maakt niet uit! Ik moet het eten!

7. Ik vind havermout niet lekker zonder een flinke lepel bruine basterd suiker. Ja: daarom zijn mijn havermoutjes altijd zo donker van kleur. Ik eet het liefst zoete dingen in de ochtend en oats met loads of sugar hoort daar bij!

8. Ik heb sowieso al een half jaar geen pizza gegeten. En ik denk dat het nog langer geleden is dat ik cola op heb. Krijg van beiden buikpijn als een malle. En nee, ik mis het helemaal niet. (Al zijn wrap pizza’s een rete goede vervanging. Maar die tellen niet als echte pizza..)

9. In restaurants (afgelopen zaterdag nog) doe ik niet alleen de knoop van mijn broek open, ik doe gerust mijn hele rits open. Schaam-te-loos. Ik kan dan veel lekkerder eten en ben dan veel meer ontspannen.

10. Ik houd van chocola, maar van chocolade taart, ijs, mouse, cake, muffins, etc. moet ik niets weten. Ik vind dat veel te machtig en chemisch. Een brownie gaat er wel in hoor! Of twee.. entwintig…

Dat was mijn lijstje jongens.. Al heb ik nog veel meer rare trekjes als het op eten aan komt. Misschien moet ik binnenkort een lijst maken met nummer 11 tot en met 20. Ik weet zeker dat ik nog wel een stuk of tien rare gewoontes kan verzinnen..

Wat zijn jullie gekke gewoontes? Laat het me hieronder weten, want ik ben super nieuwsgierig. Ook als je een van dezelfde trekjes hebt natuurlijk..

Advertenties

2 gedachten over “Mijn tien schaamteloze food confessions

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s