Zoete aardappel quiche met spinazie

Ik zag dit gerecht op Pinterest, enkel de foto, en ik was meteen geïnspireerd. Het recept had ik niet nodig, want ‘die creëer ik zelf wel’. Bij dezen dus. Super goed gelukt en daarom mag ik het jullie niet onthouden! Want hij is lekkerrrrr… Maar dat geldt voor de meeste dingen die kaas bevatten, haha.

spinazie quiche

Ingrediënten (voor vier personen):

  • 3 zoete aardappelen
  • 300 gr spinazie
  • 3 eieren
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • peper
  • zout
  • geraspte kaas naar smaak (ik gebruikte heel veel)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de zoete aardappelen en snijd ze heel erg fijn. Heb je een keukenmachine met een mes? Gebruik die, want dan gaat sneller en preciezer. Bedek de plakjes over de bodem en de rand van een ovenschaal. Zorg dat de boden ongeveer drie lagen heeft en de zijkanten twee. Zet dit voor 15 minuten in de oven, zodat de aardappel goed gaar worden.

Snijd ondertussen het uitje heel fijn en pers de knoflook. En bak dit op in een koekenpan. Voeg de spinazie toe en bak dit 3 minuten, zodat het slinkt en in de ovenschaal past. Mix ondertussen de eieren en het peper en zou in een mengkom en zet dit apart.

Haal de aardappel uit de oven en voeg hier de spinazie aan toe. Druk het een beetje aan, zeker als de aardappel is gaan krullen. Giet hier het ei overheen en zorg dat het goed verdeeld is over de spinazie.

Strooi hierboven de kaas en zet het nogmaals in de oven van 180 graden, voor 30 minuten.

Geniet er van!

zoete aardappel quiche

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s