Review Kayla’s BBG

Kayla Itsines Bikini Body Workout.. Wat een resultaten! Wat een hype! Op 1 januari 2015 begonnen bijna een miljoen meisjes over de hele wereld met haar beroemde bikini body gids die Kayla online verkoopt. Onder de indruk van de before en after foto’s die ze op haar Instagram plaatst begon ik ook  met de Bikini Body Guide (BBG). Veel Nederlandse fitgirls (to be) doen hier aan mee, wat het extra leuk maakt. Je stimuleert en motiveert elkaar om drie keer in de week haar workouts te gaan doen. Klikt perfect toch? Nou nee.. niet voor mij.

BBG

Kayla heeft haar workouts onderverdeeld in 3 perioden, waarbij je elke periode van vier weken een zwaarder programma doet. Drie maal per week doe je een High Intensity Interval Training en daarnaast is het de bedoeling dat je driemaal (in de eerste periode) tot vijfmaal (in de tweede en derde periode) doet aan cardio. Dat zijn uiteindelijk 8 workouts per week! Natuurlijk krijg je na zo een intense periode jouw droomlichaam. Maar zo intensief sporten is niet voor iedereen weggelegd.

De cardio oefeningen deed ik dus niet, want acht keer sporten per week gaat mij veel te ver. Dat betekent dat, wanneer je een rustdag inroostert, twee keer in de week wel twee keer moet sporten. Aint nobody got time for that! Dus dat was minpunt nummer 1: het kost veel tijd.

Mijn tweede minpunt is dat je maandag, woensdag en vrijdag een verplicht rondje aan oefeningen moet doen en totaal geen mogelijkheid hebt om het je eigen invulling te geven. Van creativiteit en intuïtief sporten is dus geen sprake. Na vier weken was ik het al spuugzat.

Dat neemt niet weg dat ik wel degelijk resultaten hebt geboekt. Als je de foto hieronder ziet, zie je duidelijk een verschil in spierdefinitie, terwijl ik maar 1/3 van de guide heb afgerond. progressie foto

Ook het feit dat je thuis bijna alle circuit trainingen kan doen is zeer positief. Het kost je daarom minder tijd en gedoe, omdat je niet helemaal naar de sportschool hoeft.

Op enkele vlakken is de guide zeer interessant, zeker voor mensen die niet willen nadenken over hun oefeningen en met hun verstand op nul willen uitvoeren wat hun opgedragen wordt. Voor de personen die creatief willen omgaan met hun oefeningen en hun weekindeling is de guide niet aan te raden. Dit was namelijk ook de reden dat ik ben gestopt met Kayla’s BBG.

Voor de mensen die nog wel geïnteresseerd zijn in de guides: koop ze niet bij Kayla zelf, want dan betaal je 50 euro. Op marktplaats zijn ze te koop voor een euro…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s