Hoisin geglaceerde kippenvleugels

Oh my god YUM! Soms sta ik in de keuken wat te prutsen met restjes en gooi ik wat sausjes en kruiden bij elkaar in de hoop dat het lekker wordt. Dit was echt een homerun! Want de kippetjes kwamen super mals en smaakvol uit de oven. Ik overtrof mijn eigen verwachtingen en ik hoop ook die van jou! Must try!! LET OP! Hoisin saus bevat sporen van gluten, mocht je een intolerantie hebben, kan je dit gerecht beter niet eten.

geglaceerde kip uit de oven

Ingrediënten (voor twee a drie personen):

  • 3 kippenpoten of vleugels per persoon
  • 3 el olijfolie
  • 1 el azijn
  • 2 el glutenvrije sojasaus
  • 50 ml hoisin saus
  • 2 el honing
  • 1 teentje knoflook

Benodigdheden:

  • diepvries zak met een ‘rits’
  • ovenrek
  • oven

Bereidingswijze:

Snijd de knoflook heel fijn en doe deze in de diepvrieszak, samen met de olijfolie, azijn, sojasaus, hoisinsaus en de honing, kneed dit door, zodat het goed wordt gemengd. Doe de kippetjes in dit mengsel en zorg dat de kip goed bedekt is. Laat dit 30 minuten marineren.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Leg de kip op het ovenrek en zet ze 50 minuten in de oven. En dat is het wachten waard geloof mij!

Mocht je nog wat lekkers voor over de rijst willen, hier een extra receptje:

Doe de rest van de saus, nadat de kip op het rek ligt, in een ovenschaal en meng dit met 2 uien die in ringen zijn gesneden. Zet dit onder de kip in de oven, zodat het vocht van de kip en de druppelende marinade in de schaal druppelt en de uien marineert en bakt. Lekker lekker!! (Dit extraatje bevat ook wat extra vetjes en dus calorieën..)

Enjoy!!

kip met hoisin saus

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s