Inspiratieloos of te hogen eisen stellen?

Zoals jullie misschien is opgevallen ben ik twee maanden ‘offline’ geweest. Geen nieuwe recepten of blogpost zijn verschenen op foodexplorer.nl. Ook al was ik tijdelijk met andere dingen bezig, de website is en blijft mijn baby en zat dus non-stop in mijn hoofd. Ik wilde wel stukjes schrijven en recepten bedenken, maar het lukte niet echt. Waarom niet?

IMG_2280

De afgelopen maanden heb ik gewoon in de keuken gestaan en heb ik nieuwe dingen bedacht en uitgeprobeerd. Maar niets was goed genoeg om hier te plaatsen. Ik had het gevoel dat ik culinaire hoogstandjes moest bedenken, wat super dom is, want jullie hebben hoogstwaarschijnlijk niet eens de tijd om ingewikkelde recepten te proberen met allerlei dure en onvindbare ingrediënten. Althans ik neem aan, dat jullie het juist chill vinden als ik met betaalbare en relatief makkelijke recepten aan kom zetten, zodat iedereen die kan maken. En zodoende kwam ik er achter dat ik wel degelijk nieuwe recepten heb en dat ze wel goed genoeg zijn!

Ik had dus veel te hogen eisen aan mijzelf gesteld, er van uitgaand dat jullie ook zulke hoge verwachtingen hebben. Dom he? Ik heb mezelf even wakker geschud en ben gewoon weer recepten gaan uitschrijven. Sterker nog: ik heb genoeg recepten om jullie de komende drie maanden elke week iets nieuws te bieden. Haha. Ik maar stressen.. Nergens voor nodig.

Wat ik, en misschien jullie ook, hiervan kunnen leren is dat je niet altijd hoge eisen aan jezelf moet stellen. Soms moet je een stapje terug doen en tevreden zijn met wat je al hebt en gemakkelijk kan delen met anderen. Niemand verwacht van je dat je een superster bent en alles al uitgevogeld hebt. Net zoals niemand verwacht dat je na drie weken sporten al een sixpack hebt of dat je na een maand gezond eten 5 kilo lichter bent. Je bent al een superster als je een stapje in de juiste richting zet. Soms is die ene kleine stap de weg naar een nieuwe jij, beter, sterker en creatiever!

Dus. Voorlopig geen culinaire hoogstandjes, tenzij ik een mega briljante ingeving krijg, maar gewoon alledaagse, goedkope en makkelijke recepten waar iedereen blij van wordt. Ook de visite en je schoonmoeder 😉 ..

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s