Carrotcake oatmeal

Jaaa! Weer wat nieuws! Havermout is ideaal om ’s ochtends te eten, maar het is soms een klein beetje saai. Om die reden probeer ik af en toe wat nieuws en ben zo blij als er wat lekkers uitkomt, zoals deze worteltaart variant met citroen frosting. Carrotcake is the best! =D

worteltaart havermout

Ingrediënten:

  • 200 ml (amandel)melk
  • 50 gr havermout
  • 1 wortel (geraspt)
  • 1 tl koek en speculaaskruiden of  kaneel
  • 2 el kwark
  • sap van een kwart citroen
  • 1 el poedersuiker of honing

Bereidingswijze:

Was en rasp de wortel en doe deze in een pannetje met de melk. Zet dit 5 minuten aan op een laag vuur, waarbij je af en toe roert. Zo wordt de wortel alvast gaar.

Voeg de havermout toe en blijf af en toe roeren totdat de havermout alle melk heeft opgenomen. Voeg nu de koek en speculaaskruiden (of kaneel) toe. Roer opnieuw.

Mix ondertussen de kwark, citroensap en poedersuiker (of honing) tot een frisse, maar zoete frosting

Schep de havermout in een kom en laat twee minuten afkoelen voordat je de kwark erboven schept.

Enjoy!

carrot cake oats

Advertenties

Een gedachte over “Carrotcake oatmeal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s