Superfood info: Tarwegras

Tarwegras

shotje-tarwegras

In Amsterdam is tegenwoordig een heuse ‘Tarwegras koning’ te vinden en in verschillende supermarkten mag je tarwegrasshots proeven en het liefst ook kopen. Ook internetwinkels en nu ook de alledaagse supermarkt Albert Heijn verkopen tarwegraspoeder. De verkopers claimen dat het om een wondermiddel gaat.

Hoe goed is tarwegras nou eigenlijk? Moeten we het opnemen in onze dagelijkse voeding?

Tarwegras is het gras van de tarweplant voordat het de tarwestengels ontwikkelt. Het wordt dus geoogst voordat de daadwerkelijke ‘bloem’ uit is gekomen. Gebruikers, verkopers en kwekers claimen dat er zo veel voedingsmiddelen inzitten, dat één shot gelijk is aan 1,5 kilo groenten. Het zou een powerbooster moeten zijn waar je zoveel energie van krijgt dat je geen koffie meer nodig hebt. Daarnaast wordt gezegd dat het allerlei klachten zoals hoofdpijn, slechte huid en maagklachten direct verdwijnen. Klinkt goed toch?

Gezondheidsnet deed echter een onderzoek en kwam met een hele andere conclusie. Zij vinden het nog steeds een uber gezond product, dat zeker welkom is binnen elk dieet. Dit komt vooral door de vitaminen, fosfor, magnesium, kalium en calcium. Maar duidelijk is wel dat het lang niet zo geweldig is als de verkopers claimen. Het is eigenlijk gewoon te vergelijken met spinazie.

Spinazie is ruim 10 keer zo goedkoop en veel makkelijker te verkrijgen, dus mijn tip voor jullie: handjevol spinazie in je smoothie en je krijgt net zoveel goede stoffen binnen als een tarwegras slotje van 3 euro!

alles-is-liefde.nl-Hoge-voedingswaarde-voor-tarwegras

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s