Bloemkool in een romige garam masala-saus

Bloemkool. Niet mijn favoriete groente, daarom probeer ik er steeds wat spannends mee te doen. Daarom kwam ik op het briljante idee om hem in masala saus te koken. Zo lekker!

bloemkool masala

Ingrediënten:

  • 1 teen knoflook
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 sjalot
  • 1 tl gemberpasta
  • 1 el kurkuma
  • 2 el garam masala kruiden
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 bloemkool
  • 3 tomaten

Bereidingswijze:

Haal het hart uit de tomaten en snijd dit in grove stukken.

Zet een grote koekenpan of wok op een middelhoog vuur en doe hier wat olie in. Fruit hierin de knoflook, gember, sjalot en knoflook. Zodra het vocht vrij komt, kan de kurkuma en masala toe en pak dit op. Op deze manier komen de smaken veel meer tot hun recht.

Voeg na 2 minuten de tomaten toe en bak dit even op. Mix dit vervolgens in een blender tot een dikke saus en giet dit daarna weer in de pan. Voeg de kokosmelk toe en breng dit aan de kook.

Snijd de bloemkool in roosjes en voeg dit toe aan de saus. Laat dit 30 minuten op zacht vuur koken. Houd het goed in de gaten, want de bloemkool mag niet te gaat worden, dan wordt het zompig.

Kook ondertussen rijst, aardappeltjes, vlees of iets anders dat je lekker vindt. Ik koos voor erwten en zilvervliesrijst, omdat ik af en toe vegetarisch wil eten.

Geniet ervan!

bloemkool in garam masala

Advertenties

Een gedachte over “Bloemkool in een romige garam masala-saus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s