Courgette en geitenkaas ovenschotel

Hier houd ik van! Een lekkere vegetarische ovenschotel. Ovenschotels zijn zo makkelijk, je zet het in de oven en die doe het hard werk voor je. Ondertussen plof jij gewoon neer op de bank. Perfect toch?ovenschotel courgette geitenkaas

Ingrediënten:

  • 100 gr amandelmeel
  • 100 gr havermeel
  • 100 gr koude plantaardige boter
  • 1 a 2 courgettes
  • 75 gr geitenkaas
  • 100 ml slagroom of soja cousine
  • 5 eieren
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 ml olijfolie
  • 25 gr pijnboompitten
  • zout

Bereidingswijze:

Mix de boter, de amandelmeel en de havermeel in een keukenmachine. Voeg hier een ei aan toe en mix het opnieuw totdat er een egaal deeg ontstaat. Maak hier een bal van en leg het in folie 15 min in de vriezer.

Snijd de courgette met een kaasschaaf in dunne plakjes. Wok dit eventjes, zodat de courgette wat zachter wordt.

Rooster ook de pijnboompitten eventjes, zodat de smaak intenser wordt.

Haal het deeg uit de vriezer en rol deze uit met een deegroller. Vet de ovenschaal in met olie of boter en bekleed deze met het deeg. Leg hier de gebakken courgette op en verkruimel hier een laag geitenkaas overheen.

Meng in een kom de overige 4 eieren, de olijfolie, pijnboompitten, zout en de slagroom. Schenk dit over de courgette en de geitenkaas heen.

Zet dit 45 minuten in de oven op 180 graden.

Enjoy!

glutenvrije quiche

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s