Luchtig & hartig notenbrood

Voor als je ’s ochtends snel wat wilt eten, maar wel graag wilt dat het voedend en lekker is. Of voor wanneer je onderweg graag wat lekkers bij je wilt hebben. Of gewoon bij de thee of je groene smoothie. Try this!

gluten vrije notenbrood

Ingrediënten:

  • 175 gr ongezouten noten (ik gebruikte amandel, para-, hazel- en pecannoten)
  • 50 gr plantaardige boter
  • 16 gr bakpoeder van Dr. Oetker
  • 1 banaan
  • 3 eieren
  • 1 tl zout
  • 50 gr havermeel

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maal de noten fijn in een keukenmachine, maal ze zo fijn als jij zelf lekker vindt. Ik heb ze aardig grof gehouden, voor een lekkere bite. Doe dit mengsel in een mengkom en voeg hier de havermeel en bakpoeder aan toe, mix dit door.

Maak de keukenmachine schoon en meng nu de banaan met de boter. Als het goed gemengd is, kunnen ook de eieren erbij. Voeg dit mengsel toe aan de noten.

Meng het beslag voorzichtig, maar goed door. Voeg nu eventueel zout toe, afhankelijk van hoe hartig jij dit brood wilt hebben. Mocht je het wat zoeter willen, voeg dan suiker, kaneel of stevia toe.

Vet een cakeblik in met boter of olie, of bedek het met bakpapier en giet het beslag hierin. Zet dit in de oven voor 30 minuten.

Enjoy!

gluten vrij noten bananen brood

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s