Wortelsalade met mosterd mayonaise

Wist je dat de voedingsstoffen in wortel alleen worden opgenomen in jouw lichaam als je het samen met goede vetten eet? Daarom heb ik dit recept voor jullie bedacht: wortel met mosterdmayonaise van walnoot-olie.

wortel salade

Ingrediënten:

  • 4 bospenen per persoon
  • 1 eigeel
  • 1 el mosterd (liefst grove Zaanse)
  • 1 tl zout
  • 100 ml walnoot-olie
  • 1 el amandelschaafsel

Bereidingswijze:

Maak de wortelen schoon met een dunschiller. Gebruik vervolgens deze dunschiller om de wortelen fijn te raspen, zo worden het elegante lange slierten. Het kost best veel werk, dus als je het gewoon wilt raspen in een keukenmachine of met een grove kaasrasp, kan dat ook. Zet dit opzij.

Meng het eigeel met de mosterd in een mengkom. Voeg milliliter voor milliliter de walnoot-olie toe en blijf deze mixen met een garde. Zorg dat je tegen de klok in blijft draaien of andersom, zo bindt de olie het beste met het ei. Na 20 a 30 milliliter kunnen er wel grotere hoeveelheden bij. Blijf mixen totdat er een dikke mayonaise ontstaat.

Serveer de wortel met het amandelschaafsel en een flinke theelepel mosterd mayonaise.

Enjoy!

wortel salade

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s