Individuele chocolade taartjes

Uiteraard is het soms ook tijd voor iets lekkers en wat is lekkerder dan chocolade? Precies: chocolade uit de oven in de vorm van een heerlijk klein taartje. Er zit bijna geen bloem in dit taartje en dat maakt het heel bijzonder.

gluten vrije chocolade taartjes

Ingrediënten:

  • 125 gr chocolade
  • 125 gr plantaardige boter
  • 3 eieren
  • 2 eigeel
  • 3 tl rietsuiker (hoeft niet)
  • 4 el havermeel of amandelmeel

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verwarm de chocolade au bain mairie (een mengkom boven een pannetje met heet water op het vuur), zo weet je zeker dat de chocolade nooit aanbrandt. Voeg de boter hier aan toe als de chocolade bijna gesmolten is.

Mix de eieren en de suiker totdat het een romig mengsel wordt, het is aan te raden dit in een keukenmachine te doen of met een handmixer.

Haal de chocolade van het vuur en laat het eventjes drie minuten afkoelen. Voeg schep voor schep de meel toe en mix het steeds goed door. Voeg vervolgens ook de romige eieren toe en mix dit heel voorzichtig, zodat het luchtig blijft. Let op: de chocolade heeft de neiging op de bodem te blijven, zorgt dat je het dus goed mengt.

Verdeel het beslag over 6 kleinere vormpjes en zet dit 15 minuten in de oven.

Enjoy!

Tip: als je er wat fris aan wilt toevoegen, doe er dan een lepel yoghurt op als je aan gaat vallen.

chocolade taartjes zonder gluten

Advertenties

Een gedachte over “Individuele chocolade taartjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s