Het verschil tussen je maag vullen of je lichaam voeden

Ik weet zeker dat ik niet de enige ben. Wie houdt nog meer de deur van de koelkast open, wanhopig op zoek naar een snack. Bij mij gebeurt dit vaak rond 5 uur, als mijn lunch verwerkt is en het te vroeg is voor avondeten. Of rond een uurtje of 10, wanneer ik iets te knabbelen wil tijdens het kijken van een film. Ik wil graag iets lekkers, het liefst chocolade, maar tegelijkertijd weet ik dat ik niet moet snoepen, wil ik mijn doelen bereiken.

Willen snacken, of geen tijd hebben om een fatsoenlijk ontbijt of lunch te maken of eventjes niet genoeg in huis hebben om iets lekkers in elkaar te flansen. Ik wil al snel grijpen naar iets wat eventjes mijn honger stilt, zodat ik dit gevoel kan uitstellen of uitschakelen. Het grote nadeel hiervan is dat je iets zoekt wat je maag vult, iets dat het knorren stilhoudt of je sweet tooth verhelpt. Ik ga dan vaak voor een grote mok latte macchiato, een handje rozijnen of zelfs een schaaltje chips. Het vult mijn maag, dus ben ik een tijdje verzadigd. Tijdens wanhopige momenten bak ik zelfs een brownie!

gluten vrije brownieHet zijn geen complete cheat meals, maar toch is dit niet wat jouw lichaam wilt. De reden dat je cravings hebt, is omdat jouw lichaam verlangt naar een bepaalde voedingsstof. Wanneer ik zin heb in iets zoets, is dit eigenlijk het teken dat ik te weinig fruit heb gehad die dag. Mijn lichaam verlangt naar fructose, maar ik vul het met tafelsuiker. Gebeurt dit ook bij jou?

raw vegan salade

Er zijn tal van lekkere, snelle en goedkope snacks die je kunt eten om jouw lichaam te voeden, in plaats van jouw maag te vullen. Zoals worteltjes, rijstwafels, appels, groene smoothies, amandelen, groene thee, bananen, cashewnoten, paprika met hummus, cherry tomaatjes, gekookte eieren of dadels. Het vult je maag én het voedt jouw lichaam met vezels, vitaminen, mineralen, goede vetten, eiwit of koolhydraten.

Heel veel mensen, zeker die genen die zich niet bewust zijn van hun eetgewoonten, zijn alleen maar bezig met het vullen van hun maag. Doe jij dit ook? Of zorg je dat alles wat je eet, jouw lichaam voedt met de juiste voedingsstoffen. Dit is iets waar ik dagelijks mee bezig ben en om eerlijk te zijn vind ik het super lastig. Ik probeer mijzelf aan te leren bij elke snack te denken: vult dit mijn maag of voedt dit mijn lichaam? Dit is de beste manier om de juiste keuzes te maken. Doe jij met mij mee? Ik weet zeker dat jij je hierbij beter gaat voelen! Belooft!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s