Brownie!

Voor je sweet tooth: deze heerlijke gluten vrije brownie. Deze zijn niet suiker vrij, dus het is niet zo slim om hem wekelijks te bakken. Maar als vind dat je het verdient: maak het! Hij zijn echt ontzettend lekker!

gluten vrije brownie

Ingrediënten:

  • 2o0 gr plantaardige boter
  • 200 gr zeer pure chocolade
  • 3 eieren
  • 2 maal eigeel
  • 150 gr rietsuiker
  • 120 gr havermeel
  • 40 gr cacao poeder

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een ovenschaal in met olie of boter.

Smelt de chocolade au bain mairie (een mengkom boven een pannetje met warm water). Voeg, als de chocolade bijna vloeibaar is, de boter toe en meng dit goed door.

Klop de eieren en het eigeel door en voeg de riet suiker toe, meng dit goed.

Doe in een andere mengkom de havermeel en de cacao poeder en meng ook dit goed door.

Schenk het ei-suiker mengsel en de havermeel bij de gesmolten chocolade. Let op: voeg niet eerst twee mengsels samen, maar doe dit voor alle drie tegelijk. Anders krijgt het mengsel een rare substantie en wordt de brownie niet luchtig. Schep dit rustig door met een pannelikker of spatel. Neem de tijd.

Schenk dit over in de ovenschaal en zet dit 50 minuten in de oven.

Check na 50 minuten met een sateprikker of de brownie niet meer vloeibaar is, als er gesmolten chocolade aan de prikker blijft zitten, moet de brownie nog tien minuten in de oven.

Laat het even afkoelen, voordat je je tanden er in zet!

Enjoy!!

gluten vrije brownie

Advertenties

Een gedachte over “Brownie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s