Appeltaart crepes

Omdat mijn appelkruimel havermout zo in de smaak valt, heb ik speciaal voor jullie een nieuwe manier om ’s ochtends van een gezonde appeltaart te genieten. Deze crêpes gevuld met appel, rozijnen en kaneel.

crepes met appel

Ingrediënten (voor één pannenkoek, geloof me dat is genoeg voor één persoon in de ochtend):

  • 1 ei
  • 2 el kokosmeel
  • 2 el arrowroot poeder (te koop bij EkoPlaza)
  • 2 el water
  • 1/2 knapperige appel
  • klein handje rozijnen
  • 2 tl kaneel
  • eventueel wat honing

Bereidingswijze:

Wel de rozijnen in heet water voor 10 minuten.

Klop het ei op en voeg het water toe. Klop opnieuw terwijl je steeds beetje bij beetje de droge ingrediënten toevoegt. Mix het totdat het een egaal mengsel wordt, zonder klontjes.

Snijd het klokhuis uit de appel en snijd het in hele kleine blokjes. Giet het water van de rozijnen af en voeg de appel toe aan het schaaltje. Doe hier de kaneel bij en mix het goed door. Hier kan je eventueel ook de honing toevoegen.

Zet een koekenpan op het vuur en laat de pan goed warm worden. Dier hier vervolgens boter/olie in en zorg dat dit verdeeld is over de hele bodem. Giet het beslag in de pan en draai net zo lang rond, totdat het beslag over de hele bodem verdeeld is. Zet op het vuur en draai het na een minuutje om.

Leg de crepe op een bord en strooi in het midden het appelmengsel. Oprollen en smullen maar!

Enjoy!appeltaart crepes

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s