Bananen crêpes met chocoladesaus

Deze crêpes heb ik regelmatig in Thailand gegeten. Ze waren zo ontzettend lekker dat ik ze ook at als ik totaal geen honger had, wat vaak resulteerde in buikpijn. Het was de buikpijn waard, zo lekker zijn ze dus!

bananen crepes gluten vrij

Ingrediënten (voor twee personen):

  • 4 eieren
  • 3 eetlepels arrowroot poeder (te koop bij Ekoplaza)
  • 2 tl kokosmeel of boekweitmeel
  • 3 el water
  • 1 tl zout
  • 2 bananen
  • kaneel
  • 2 el agave siroop
  • 2 el cacaopoeder
  • olijfolie om in te bakken

Bereidingswijze:

Klop de eieren licht op en voeg hier het water aan toe. Mix dit door en voeg vervolgens de boekweitmeel, arrowroot poeder en de zout toe. Mix dit tot een dun beslag.

Zet een koekenpan op het vuur en laat deze goed warm worden. Doe wat olijfolie in de pan en schep 20% van het beslag in de pan. Draai de pan rond en zorg dat overal beslag komt. Let op: de wraps moeten vrij dun zijn, een beetje als crêpes.

Zodra de bovenkant droog is, mag de wrap omgedraaid worden. Dit gaat best snel omdat de wrap zo dun is, dus blijf het in de gaten houden. Ga door totdat al het beslag op is en stapel de crêpes op.

Snijd de banaan in dunne plakjes en meng de agavesiroop met de cacaopoeder in een kommetje.

Doe de crêpes één voor één opnieuw in de pan, maar dan op een lager vuur. Leg in het midden een stuk of 10 plakjes banaan en wat kaneel en laat dit warm worden, zodat de banaan een beetje zacht wordt. Vouw de crêpe op en leg deze op een bord.

Neem de chocoladesaus en schenk deze over de bovenkant van de crêpes.

Enjoy!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s