Bloemkool in een geel jasje

Bloemkool is niet mijn favoriete groente, daarom zocht ik naar een recept dat de smaak van bloemkool naar een ander leven zo brengen. Een lekkerder level wel te verstaan en ik denk dat ik deze gevonden heb! Althans ik vind deze variant super lekker. De Indiaanse kruiden maken de bloemkool spannender en lekkerder!


kerrie bloemkool

 

Ingrediënten:

  • 150 gr bloemkool per persoon
  • 3 el olijfolie
  • 1 el kurkuma
  • 1 tl massala
  • 1 tl cayennepeper poeder
  • 1 tl zwarte peper
  • snufje zout

Bereidingswijze:

Zet een pan met water aan en snijd de bloemkool in roosjes. Als het water kookt kunnen de roosjes in de pan voor 8 a 10 minuten.

Maak ondertussen de sausmix: meng de olijfolie met de verschillende kruiden.

Giet de bloemkool af en schenk de sausmix in de pan erbij en schud het voorzichtig door, zodat de witte bloemkool een egale gele kleur krijgt.

Doe het vervolgens in een koekenpan op medium vuur en wok het nog een beetje op, zo wordt de smaak van de kruiden sterker. Beweeg de bloemkool regelmatig, anders verbrandt de bloemkool.

Enjoy!

kerrie bloemkool

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s